DVD HIT – Blízko nepříteli

Rychle za sebou vychází jeden avizovaný titul InterSonicu za druhým, v obálce DVD HIT v ediční řadě Svět krimi je to v úterý 24. srpna 2010 s číslem 9 televizní film Blízko nepříteli za 59,- Kč. Kde jsou hranice zrádné chamtivosti?

Dobrosrdečná, ale zkušená advokátka Bonnie Lockeová se nečekaně ocitá před nejtěžším případem své kariéry, který se jí navíc osobně dotýká mnohem víc, než kterýkoli jiný.

Bonnie slíbí ženě a dceři svého bratra Chrise, který neobjasněně zmizel a je považován za mrtvého, že udělá vše, aby zjistila jakkoli krutou pravdu. Od jeho zaměstnavatele se dozví, že byl pravděpodobně zapleten do velké krádeže v práci.

 

Zatímco je Bonnie plně zabrána do pátrání, objeví se na scéně okouzlující fotografka Nicole. Ta má problémy se svým bývalým manželem, který ji sleduje a pronásleduje způsobem, jež je téměř posedlostí. Bonnie slíbí, že záležitost s jejím ex-manželem vyřídí a Nicole se stane nejen její klientkou, ale také novou přítelkyní.

 

Nicole je více než ochotná pomoci Bonnie při hledání pravdy o zmizelém bratrovi a neustále ji utěšuje, že ho jistě najde. A je také u Bonnie, aby ji utěšila, když je nalezeno tělo, které podle všeho patří Chrisovi.

 

Jednoho dne se ale všechno změní… Bonnie objeví společné fotografie Nicole a Chrise, dokazující, že se ti dva velmi dobře znali. Všechny stopy pak potvrdí její největší obavy. Nicole byla milenkou a zároveň i komplicem jejího bratra při plánování krádeže.

Jejich společnou manipulací do případu zapletli Bonnie, ze které udělali nic netušícího pěšáka ve své zločinné hře. Bonnie zarputile pokračuje v pátrání a pomalu se blíží k odhalení tajné skrýše.

 

V tu chvíli se znovu objeví na scéně Chrisův šéf, který ji chce donutit, aby skrýš našla a vše, co v ní najde, mu donesla. Bonnie si začne uvědomovat, že v celém případu něco nehraje a jak se zdá, nikdo není tím, kým se zdá být. A Nicolina zrada a nenasytnost přinesou spletitému případu ještě další šokující překvapení.

Opět rozkolísané hodnocení, imdb.com okolo 50 procent, csfd.cz jen 20: Rutinní televizní krimi. Záporné postavy potrestány, hlavní hrdinka je docela vykutálená obhájkyně práva. Začátek se táhne a snaží se vybudovat atmosféru, aby se v posledních pár minutách odehrálo několik veletočů a „překvapivých" zvratů. A mimochodem: Van Dien je vidět asi tak osm minut z celkového času a Christopher Judge (Stargate-SG1) se také na obrazovce moc neohřeje v roli soukromého detektiva.

Žánr: Drama / Thriller / Mysteriozní

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2005

Délka: 91 minut

Původní název: Personal Effects

Režie: Michael Scott

Scénář: David Golden

Produkce: Harvey Kahn, Robert Lee, Michael Scott

Hudba: Tim Jones

Kamera: Adam Sliwinski

Střih: M. Scott Smith

Kostýmy: Andrea Desroches

Společnost: Front Street Pictures / Personal FX Productions Inc. / PorchLight Entertainment

Natáčeno: Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Penelope Ann Miller (Bonnie Lockeová), Casper Van Dien (Chris Locke), Laura Mennell (Nicole Foresterová), Christopher Judge (Nate Wall), William MacDonald (Arthur Stowell), Michael Kopsa (Brewster), Jennifer Kitchen (Betsy), Rob deLeeuw (Vorter), Cassandra Sawtell (Katie Feldmanová), Samantha Ferris (Gail Feldmanová), Kathryn Kirkpatrick (Rachel Kernová), Jim Thorburn (Guidry), James Lafazanos (Marty Gelman), Iris Paluly (učitelka), Benita Ha (prodavačka), Brenda McDonald (paní Huberová), Alistair Abell (ochranka u dveří), Joe Maffei (Lanlord), D. Harlan Cutshall (manažer), Irene Miscisco (paní Murphyová), Chris Gauthier (Penny), Judith Maxie (soudkyně Tannerová), Angela Thompson Georgas (Cassie), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, maďarsky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: trailer, fotogalerie