InterSonic – Vzpoura

InterSonic v termínu, kdy jsme se mohli setkávat s nejrůznějšími historickými tituly (premiérové seriály Napoleon či Bídníci nebo v poslední době řada reedic) nabídl v úterý 24. srpna 2010 opět jeden titul opakovaně. Film Vzpoura, aktuálně za 59,- Kč, vyšel 26. února 2008 v tehdejší DVD edici speciál za 49,- Kč. Epický příběh přátelství, lásky, prohry a zklamání. Jeden muž se postaví proti celé říši…

Protože popis ke zmiňovanému vydání nám chybí, doplňme tedy něco o filmu až nyní. Před časem nám žánr Bollywoodských filmů zprostředkovalo vydavatelství MediaWay a ačkoli se jednalo o „trháky", asi si vylámalo zuby, protože od té doby mlčí. Film Vzpoura je také zástupcem tohoto specifického žánru, ale zpracování je pro neindické diváky poněkud stravitelnější.

 

 

 

Epický příběh přátelství, lásky, prohry a zklamání zasazený do prostředí vzpoury v Indii v roce 1857. Britští kolonialističtí vladaři plení zemi, chovají se nespravedlivě a vzbuzují v obyvatelích odpor. Nejhorší ze všeho je, že Indy využívají pro svou armádu jako pěchotu, aby tak mohli regulovat populaci v zemi.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Po podrobení začíná Indie formovat své revoluční myšlenky a připravují převrat. Je to příběh přátelství a závazné loajality mezi Mangaly a hrdinnými Indy a britským důstojníkem Williamem Gordonem, který přesahuje meze veškerých lidských představ.

Hodnocení se pohybuje nad 60 procent: Některé filmy umí překvapit, příjemná historická podívaná s naroubovanými hudebními vstupy a přece jen západnějším způsobem zpracování.

Zadní strana obalu 

Žánr: Biografický / Drama / Historický / Válečný

Země původu: Indie

Rok vzniku: 2005

Délka: 144 minut (2:24:21)

Původní název: The Rising: Ballad of Mangal Pandey

Světová premiéra: 3. srpna 2005 – Švýcarsko (Locarno Film Festival)

Režie: Ketan Mehta

Scénář: Farrukh Dhondy, Ranjit Kapoor

Produkce: Bobby Bedi, Puja Bedi, Varsha Bedi, Alice Dawson, Laurens C. Postma, Deepa Sahi

Hudba: A. R. Rahman

Kamera: Himman Dhamija

Střih: A. Sreekar Prasad

Kostýmy: Lovleen Bains

Společnost: Kaleidoscope Entertainment Pvt. Ltd. / Maya Movies

Hrají: Aamir Khan (Sepoy Mangal Pandey), Rani Mukherjee (Heera), Toby Stephens (kapitán William Gordon), Coral Beed (Emily), Amisha Patel (Jwala), Kiron Kher (Lol Bibi), Om Puri (vypravěč), Ben Nealon (Hewson), Habib Tanvir (Bahadur Shah Zafar), Varsha Usgaonkar (Rani Laxmibai), Kenneth Cranham (Kent), Tom Alter (Watson), Mukesh Tiwari (Bakht Khan), Shahbaaz Khan (Azimullah), Amin Hajee (Vir Singh), Subrata Dutta (Parmanand Jha), Dibyendu Bhattacharya (Krupashankar Singh), Ahsan Baksh (Hassan Ali), Irfanouzzaman (Deendayal Awasthi), Chirag Vohra (Bhujavan Shukla), Sanjay Swaraj (Ishwariprasad), Tarun Kumar (Rahmat Ali), Ram Gopal Bajaj (Sarpanch), Shrirang Godbole (Nana Saheb), Sohrab Ardeshir (Sorabji), Atul Kumar (Nainsukh), Deep Raj Rana (Tatya Tope), Mona Ambegaonkar (Kamla), Jeremy Clyde (Hearsey), Simon Chandler (Lockwood), Christopher Adamson (Anson), Stevan Rimkus (Mitchell), Alyssa Fountoutalis (White Baby), Lalit Tiwari (Davar Ali), Anupam Shyam (Choudhary), Abhijit Lahiri (Ghoshal Babu), Ajai Rohilla (Radhe Shyam), Murli Sharma (Sheikh Paltu), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, maďarsky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: trailer, fotogalerie (+ upoutávky na další tituly na začátku DVD)

Bonusy