Filmexport Home Video – Nostradamus: 500 let poté

Tak je to tady… Filmexport Home Video se v pondělí 30. srpna 2010 hodlal přesouvat opět do jiné dimenze a měl v plánu začít vydávat své dokumenty v balení digipack za 99,- Kč. První kus, který toto opatření postihlo, je DVD z produkce History Channel Nostradamus: 500 let poté. Ovšem podle posledních zpráv se ne všechno zadaří a údajně se termín přesouvá až na pondělí 6. září 2010. Portrét nejznámějšího proroka.  

Před 500 lety po sobě zanechal pozoruhodný Francouz jménem Michel de Nostradamus jeden z nejvýjimečnějších písemných odkazů všech dob, objemnou kroniku zachycující stovky událostí, k nimž dojde v průběhu následujících dvou tisíc let. Dnes jsou jeho proroctví fenoménem.

Žil ve věku pověry a magie. Mnozí věří, že předpověděl nástup Adolfa Hitlera, Napoleona Bonaparte i Louise Pasteura. Poslední datum, jež Nostradamus zmiňuje, je rok 3797. Po tomto datu již další proroctví nejsou. V dokumentu navštívíme jeho rodné místo v jižní Francii a půjdeme po jeho stopách coby lékaře, astrologa a věštce.

Žánr: Dokument

Země původu: USA

Rok vzniku: 2003

Délka: 90 minut

Světová premiéra: 14. prosince 2003 – USA

Režie: Scott Paddor

Scénář: Scott Paddor

Produkce: Craig Haffner, Glenn Kirschbaum

Hudba: Earl Rose

Kamera: Wes Dorman

Společnost: Greystone Communications / History Channel

Hrají: Vincent Bridges (historik), Edward Herrmann (vypravěč), Anthony Pellegrino (Jean de Chavigny), Joseph Tatner (Nostradamus)

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 16:9

Bonus: žádný