Hollywood Classic Entertainment – Armádní akademie

Nedělní řada titulů z katalogu Hollywood Classic Entertainment, která je značena logem Nedělního Blesku, pokračuje 5. září 2010 za 59,- Kč německou komedií Armádní akademie. Zbraně máme v kalhotách. Přicházejí chránit vlast!

Mladík Basti sotva odmaturoval a už se musí dostavit k odvodu. Ačkoliv se chtěl vyhnout vojně všemi možnými způsoby, musí přesto narukovat.

 

Dosud pro něj byla disciplína a pořádek cizí slovo, to se však má změnit! Čekají jej neuvěřitelné zážitky a bláznivé situace v armádním provedení!

 

Další čistě průměrné hodnocení: Nevtipná variace na Policejní akademie, přesto pořád lepší, než německé klony Prciček. Koukat se na to dá.

Zadní strana obálky 

Žánr: Komedie

Země původu: Německo

Rok vzniku: 2007

Délka: 85 minut

Původní název: Kein Bund fürs Leben

Světová premiéra: 30. srpna 2007 – Německo

Režie: Granz Henman

Scénář: Carsten Funke, Granz Henman, Robert Loehr, Oliver Philipp, Oliver Ziegenbalg

Produkce: Quirin Berg, David Groenewold, Max Wiedemann, Patrick Zorer

Hudba: Helmut Zerlett, Christoph Zirngibl

Kamera: Gernot Roll

Střih: Ueli Christen

Kostýmy: Silke Faber

Společnost: Medienfonds GFP / Wiedemann & Berg Filmproduktion

Natáčeno: Lenggries, Bavaria, Německo

Hrají: Franz Dinda (Sebastian ‚Basti‘ Lämmle), Florian Lukas (Thortsen Schleifer), Oona-Devi Liebich (rotná Jana Rotheová), Axel Stein (Ufo), Jan Henrik Stahlberg (seržant Keller), Christian Sengewald (Justus von Bülow), Till Trenkel (Uwe ‚Zonko‘ Zonkowitz), Ronald Nitschke (major Hauptmann), Kailas Mahadevan (Nefzat Akinci), Carsten Norgaard (Gregory Ridgeley), Philippe Reinhardt (Norman), Michael Brandner (Musterungsarzt), Michael Dorn, Sonya Kraus (sama sebe), Arne Lenk (Martin ‚Martina‘ Dietzová), Maximilian Löwenstein (vrchní četař Schulz), Lucie Pohl (paní Angel Ridgeleyová), Maren Scheel (Valesca), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 německy, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný