DVD HIT – Téměř smrtonosná past

Mírně na přeskáčku z oznámených filmů, které InterSonic chystá v obálce DVD HIT – v ediční řadě Svět komedie s číslem 12 je v plánu parodie Téměř smrtonosná past za 59,- Kč. Blbý a blbější uvízli ve smrtonosné pasti. Akční hrdinové vyzbrojení mopem, smetákem a hadrem vyrážejí do boje s teroristy, kteří obsadili pařížský mrakodrap. Na pultech v úterý 31. srpna 2010.

Eric a Ramzy jsou nejen přátelé na život a na smrt, ale také kolegové, kteří se živí mytím oken jedné z nejvyšších budov v Paříži – mrakodrapu na Montparnasse. Práce to není nijak záživná a tak není divu, že je příliš nebaví. Většinou přicházejí pozdě a navíc se snaží při práci zabavit způsobem, který odpovídá jejich inteligenci: pliváním na lidi, kteří chodí po chodníku hluboko pod nimi a okukováním dívek a žen, které pracují v kancelářích za okny, jež myjí.

 

Eric se pokaždé nejvíce těší na 52. patro, kde bude moci sledovat atraktivní manažerku Stephanii, do které je zamilovaný. Snaží se domluvit si s ní schůzku, protože však neumí odečítat ze rtů, vysvětlí si její posunky jako pozvání. Netuší, že ve skutečnosti ho mladá žena nesnáší a to, co považoval za slova lásky, jsou nepříliš vybíravé nadávky. Toho osudového dne čeká Stephanie na svého strýce, šéfa bohaté společnosti Lanceval, a ostatní členy vedení firmy, kteří mají na důležitém večerním jednání rozhodnout o budoucnosti firmy.

 

Ten den však nic nejde tak jak by mělo, nebo to tak alespoň vypadá. Do budovy totiž vtrhnou teroristé pod vedením zabijáka Fursaca, kteří se zmocní vedení firmy s cílem uloupit z jejich trezoru 50 milionů franků. Eric a Ramzy jsou náhodnými svědky přepadení, a protože v rukou útočníků se ocitla také Stephanie, nemohou jen tak zmizet. Eric je odhodlán svou milovanou zachránit, a tak ho Ramzy samozřejmě neopustí.

 

Vyzbrojeni smetáky a hadry se promění v šlechetné akční hrdiny. V tu chvíli totiž netuší, že všechno je to trochu jinak, než jak to za právě umytými okny viděli.

Z traileru

Z traileru

Z traileru 

Hodnocení plus minus 50 procent v zahraničí, na našem písečku kolem 25: Místo smíchu spíš pocit trapnosti. Rádobyvtipné předlouhé dialogy jsou neskutečně nudné. Popis děje zní hloupě, tváří se to hloupě a je to skutečně neskutečně hloupé.

Zadní strana obalu 

Žánr: Komedie

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2001

Délka: 90 minut

Původní název: La Tour Montparnasse infernale / Don’t Die Too Hard!

Světová premiéra: 28. březen 2001 – Belgie, Francie

Režie: Charles Nemes

Scénář: Kader Aoun, Ramzy Bedia, Eric Judor, Xavier Matthieu

Produkce: Christian Fechner, Sebastien Fechner, Hervé Truffaut

Hudba: Jean-Claude Vannier

Kamera: Étienne Fauduet

Střih: Dominique Galliéni

Kostýmy: Julie Mauduech

Společnost: 4 Mecs en Baskets / 4 Mecs à Lunettes Production / Canal+ / France 2 Cinéma / UGCF

Natáčeno: Paříž, Francie

Hrají: Eric Judor (Eric), Ramzy Bedia (Ramzy), Marina Foïs (Stéphanie Lancevalová), Serge Riaboukine (De Fursac), Michel Puterflam (Lanceval), Bô Gaultier de Kermoal (Ming), Pierre Semmler (Hans), Edgar Givry (Greg), Georges Trillat (Peter), Bruce Johnson (Chris), Laurence Pollet-Villard (Sylvie), Pierre-François Martin-Laval (Tran), Olivier Balazuc, Jean-Claude Dauphin (komisař), Étienne Fauduet, Benoît Giros (Jean-Louis), François Goizé (pilot helikoptéry), Vincent Haquin (šéf GIGN), Thibault Lacroix, Grégory Lemoigne, Frederic Moreau (baskický separatista), Gyuri Nemes (baskický separatista), Marc Raffat (pilot helikoptéry), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: trailery