North Video – Příběhy Cheeche a Chonga

Hned dvě premiéry od North Video v jeden den, v pátek 3. září 2010 pro změnu v pošetce z katalogu společnosti Universal v film Příběhy Cheeche a Chonga za 49,- Kč. Dva naprostí šílenci řádí o sto šest. V některých filmových databázích vedeno pod názvem Korsičtí bratři – další film.

Blázínci Cheech a Chong jako obvykle kouří jointy, toulají se po ulicích a nechávají za sebou spoušť a rozzuřené lidi. Nemají peníze a dojde jim i marihuana. Cheechovi pak zavolá Donna a nabídne, že za ním přijde. Cheech se snaží Chonga na chvíli někam uklidit.

 

Vtom zavolá Cheechův bratranec, který potřebuje peníze a chce se sejít. Cheech za ním pošle Chonga s tím, že se spolu určitě skvěle pobaví. Když Cheech dorazí do hotelu za Duanem, zjistí, že Duane potřebuje peníze na zaplacení hotelového účtu, aby mu vrátili jeho zavazadla. Chong a Duane si je nakonec vyzvednou po svém a Chong teprve teď zjišťuje, že taška je plná marihuany.

 

Poté, co kvůli nim zatknou hotelového recepčního, způsobí rozruch v night clubu a v prodejně s hudebními nástroji, jejíhož šéfa nakonec zatknou také. Pak se vetřou do luxusní rezidence, způsobí rvačku v kabaretu, zažijí honičku s policií a unesou je mimozemšťané. Nakonec dá Chong Cheechovi ochutnat drogu, kterou dostal od ufonů. Ta je oba doslova vystřelí do vesmíru. Zkrátka blázinec jak má být!

Jedná se o pokračování filmu Up in Smoke z roku 1978, který byl podle řady diváků lepší.

Na imdb.com něco přes 50 procent, na csfd.cz přes 70: Humor už trochu nucený, hodně absurdní, vypomáhá si mimozemšťany. Údajně kdo se zhulí, užije si víc.

Zadní strana obalu 

Žánr: Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 1980

Délka: 91 minut

Původní název: Cheech & Chong’s Next Movie

Světová premiéra: 18. července 1980 – USA

Režie: Tommy Chong

Scénář: Tommy Chong, Cheech Marin

Produkce: Howard Brown, Peter Macgregor-Scott

Hudba: Mark Davis

Kamera: King Baggot, Nick McLean

Střih: Thomas K. Avildsen, Scott Conrad

Společnost: Universal Pictures

Natáčeno: Hollywood, Los Angeles, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Cheech ‚Richard‘ Marin (Cheech/ ‚Red‘ Mendoza), Tommy ‚Thomas‘ Chong (Chong), Evelyn Guerrero (Donna), Betty Kennedy (Candy), Sy Kramer (pan Neatnik), Rikki Marin (Gloria), Bob McClurg (Chicken Charlie), Edie McClurg (Gloriina matka), Paul Reubens (Pee-wee Herman), Gary Austin, Don Bovingloh (muž v posteli s dívkou v hotelu), Peter Bromilow (homosexuální motorkář), Shelby Chong (krasavice), Missy Cleveland (masérka), Don S. Davis (muž-kapela), Lynna‘ Davis (skejťačka), Phil Hartman (soukromé očko), Kim Hopkinsová (šatnářka), Len Lawson (podnikatel), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: