Filmexport Home Video – Spanilá jízda

Uvidíme, co a jak, zatím se z oznámených titulů společnosti Filmexport Home Video neobjevil ani jeden. Pod záminkou komplikací s novým balením (místo pošetek do digipacků, aby bylo jak odůvodnit nárůst cen na 99,- Kč) byly všechny termíny odsunuty do budoucnosti. Jak tomu bude s titulem hlášeným na pátek 3. září 2010 si budeme muset počkat. Na tento den bylo původně oznámeno vydání českého historického filmu Spanilá jízda, a  zřejmě je to to poslední, co jsme o českých filmech v pošetkách slyšeli… No vida, čas oponou trhnul a v pátek 28. ledna 2011 by se měl film nakonec přece jen za 99,- Kč objevit…

O filmu jsme psali podrobně v době, kdy vyšel na "plnohodnotném" DVD, takže podrobnosti zde

A přidejme velmi nepříjemnou aktualitu, kterou zveřejnil Pavel M. na Lopuchu (dotazoval se ve FEXu, co a jak):

Dobrý den,

 

koncem srpna u nás proběhlo několik změn, proto se vydání některých titulů posunulo a některé ani vydané nebudou. Ukončili jsme prodej českých DVD v papírových obalech, nyní bude probíhat pouze jejich doprodej v setech po třech pošetkách za 149,- Kč, jinak se prodávají pouze v krabičkách za 199,- Kč. Dokumenty budou baleny v digipacích za cenu 99,- Kč.

 

Což znamená, že opět něco odešlo do pekelných končin…

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD 

 

A jak je vidět, z pekla nakonec přece jen vede cesta zpátky…

 

Menu DVD

 

Údaje o DVD: 

 

Volba kapitol - 1. část

 

Volba kapitol - 2. část

 

Volba kapitol - 3. část

 

Délka: 80 minut (1:27:18)

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící 

 

Titulky

 

Obraz: černobílý PAL DVD5 4:3 (originál 2,35:1, což ani po odmyšlení černých pruhů letterboxu dozajista není – a jak upozorňuje Nostalghia.cz, jde o velmi nepodařený změtkovitý ořez na 1,85:1)

Bonus: žádný