Sony – Rozbouřená řeka

Další sázka do loterie, vydavatelstvím Sony na čtvrtek 9. září 2010 chystaný televizní film Rozbouřená řeka za 60,- nejspíš bude ten, který pochází jako již tradičně z líhně kanálu Hallmark. Prudké lijáky způsobily, že voda v Mississippi začíná stoupat a vylévá se z břehů. Mohutná záplavová vlna se rychle blíží k městu. Běsnící živel versus člověk. Kdo zvítězí?

V roce 1993 došlo k rozvodnění Mississippi. Rozbouřená řeka ohrožuje většinu měst a městeček na svých březích. Všichni se snaží proti živlu bojovat stavěním umělých hrází, ale je to marné – jedno město za druhým zaplavuje voda.

Šéf ženistů vysílá do Belfieldu, dalšího z ohrožených měst, říčního pilota Sama. S ním také jede Pat, která odtamtud pochází, aby uklidnila obyvatele. Krátce po příjezdu potká Pat bývalého spolužáka Herba, s nímž před mnoha lety chodila. Herbe už je vdovec, vychovává dvě dcery a Pat se kvůli samé práci ani nestačila vdát.

 

Herb se už dávno snažil přesvědčit městskou radu, aby nechala postavit hráz pro případ záplav, ale neuspěl. Teď řeka rychle stoupá a zdá se, že evakuace bude nevyhnutná. Brzy povolí hráz nad městem a Harry vydává k evakuaci příkaz. Ne každý však je ochoten opustit svůj majetek…

Hodnocení od 30 do 50 procent: Nedělní odpoledne na nevýznamném televizním kanále – nuda a šeď.

Žánr: Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1997

Délka: 96 minut

Původní název: Flood: A River’s Rampage

Režie: Bruce Pittman

Scénář: Edward Hume, Jonathan Rintels

Produkce: Howard Braunstein, Michael Jaffe, Susan Murdoch, Nan Skiba

Hudba: Irwin Fisch

Kamera: Michael Storey

Střih: Stephen Lawrence

Kostýmy: Georgina Yerhi

Společnost: The Family Channel / Hallmark Entertainment / Jaffe-Braunstein Films / Pebblehut Productions

Hrají: Richard Thomas (Herb Dellenbach), Kate Vernon (Pat Malloryová), Nigel Bennett (Harry), Mairon Bennett (Beth Dellenbachová), Gabriel Hogan (Bobby Dupree), Kristen Bone (Allie Dellenbachová), Vince Corazza (Sam Ferrera), Jan Rubes (Jacob Gunderson), Bill MacDonald (šerif Watson Dill), J. Winston Carroll (starosta Roger Tweed), Frank Moore (Malcolm Oswald), Scott Wickware (Ray), Sandy Crawley (J. B. Barnet), Deborah Burgess (reportérka), Jane Cooke (Trish Caroselliová), Lisa Goranson (Donna Powersová), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk:

Titulky:

Obraz: barevný (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: