Codi – Řím – Vzestup a pád impéria 11 – Barbarský generál

Vydavatelství Codi oznamuje na úterý 28. září 2010 další luxusně balený disk z třináctidílného dokumentu z dílny History Channel, ovšem vzhledem ke státnímu svátku asi na pulty dorazí další DVD série o historii Říma někdy jindy. Obálka nese název Řím – Vzestup a pád impéria 11 – Barbarský generál, prodejní cena 99,- Kč

Koncem čtvrtého století není soužití Římanů a barbarů v rámci Římské říše bezproblémové, často vyúsťuje v násilnosti.

 

Barbarský generál 

 

Když císař Theodosius získá do služby v římské armádě Góty jako žoldnéře, spolehne se na svého věrného generála, napůl barbara – Vandala, napůl Římana, Stilicha, že zabezpečí věrnost Gótů. Ale Theodosius použil a obětoval gótské vojáky jako cíl pro děla v občanské válce a to způsobilo jejich povstání pod vedením Alarika, kterého Gótové provolali králem.

 

 

 

Theodosius brzy poté umírá a zanechává říši svým dvěma synům, přičemž Stilicha jmenuje regentem (svého mladšího syna Honoria) v západní části říše. Když se Alarik snaží nalézt nový domov pro svůj lid na území Římské říše, a Stilicho bojuje proti novým nepřátelům Říma, cesty těchto dvou mužů se zkříží. Někdy bývali spojenci, jindy nepřáteli. Ale nakonec oba padli za oběť římským předsudkům. A Gótové, když si uvědomili, že Římané nechtějí mít s barbary nic do činění, zaútočili na samotný Řím.

 

 

 

Žánr: Dokument / Historický / Válečný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Původní název: Rome – Rise And Fall of an Empire – The Barbarian General 

Světová premiéra: 29. září 2008

Délka: 45 minut (42:49)  

Produkce: Char Gardner, Robert H. Gardner

Střih: Jovita Groblyte 

Společnost: Gardner Films / A&E Television Networks / History Channel

Hrají: Leif Anders (vypravěč)

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (ve skutečnosti 1,78:1)  

Bonus: z nabídky Codi