Mido Film – Delfín, příběh snílka

Na pulty je oznámena první poprázdninová novinka z vydavatelství Mido Film Brno, od středy 15. září 2010 lze očekávat film Delfín, příběh snílka v ceně 99,- Kč. Na stáncích ale nakonec až od čtvrtka 16. září 2010.

Podle bestseleru, který se stal světovým fenoménem. Více než 15 milionů prodaných kopií po celém světě. Přeloženo do více než 40 jazyků…

A je to tu! Napínavé dobrodružství odehrávající se v tajemných vodách širého oceánu.

Připravte své ploutve námořníci a vydejte se s naším hrdinou – delfínem Danielem do podmořského světa, kde se každou chvíli strhne velký příběh.

 

Daniel, vzpurné delfíní mládě, jako každý kluk touží po velkém dobrodružství, odehrávajícím se daleko od jeho poklidného života. Sní o dovádění ve vlnách mimo svou nudnou domácí lagunu, kde jeho hejno žije. 

Avšak denní realita v podobě školy, sportování a radovánek na hřišti, nenasvědčuje ničemu takovému, že by se snad něco podobného mělo odehrát. Jednoho večera však do laguny připlave záhadná manta se zprávou, že Daniel musí následovat své srdce – v oceánu prý existuje kouzelné místo – Ostrov snů, který čeká, až ho Daniel objeví.

Náš kamarád se proto rozhodne podniknout objevnou cestu a proti všem pravidlům se pustí na otevřené moře. Zde potkává Carlu, chytrou kalamáru, se kterou prožije to největší dobrodružství všech dob, v němž nebude nouze o nebezpečí, záhady, přátelství a …

Zadní strana obalu 

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Rodinný

Země původu: Německo / Peru / Itálie

Rok vzniku: 2009

Délka: 84 minut

Původní název: El delfín: La historia de un soñador / The Dolphin: Story of a Dreamer

Světová premiéra: 6. října 2009 – Argentina

Režie: Eduardo Schuldt

Námět: Sergio Bambarén (stejnojmenná kniha)

Scénář: Michael Wogh

Produkce: Joachim Hellinger, Thomas Müller, Lorenzo Von Lorch

Hudba: Antonio Gervasoni

Střih: Aquiles Bretón Ichikawa

Společnost: DDG / Passworld Unipersonale / Passworld / Dolphin-Films

Natáčeno: Lima, Peru

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: fotogalerie