DVD HIT – Minotaur

V dopředu připravovaných upoutávkách na tituly InterSonicu v obálce DVD HIT jsem před časem vynechal zástupce ediční řady Svět hororu s číslem 23, kterým je film, který se na pultech objevil v úterý 14. září 2010 – Minotaur za 59,- Kč. Na temném ostrově ožívá legenda.

"…když Země byla ještě mladá a magie nabírala na síle…"

V těchto dávných časech doby železné a bronzové žije vesnice s hrozivou kletbou. Každých pár let je několik mladíků odvezeno přes moře na tajemný ostrov. Zde jsou obětování "bohu", který prahne po mladém masu.

 

Mladý Theo, syn náčelníka kmene, dosud nebyl vybrán. Dobře ví, že i na něj jednou dojde řada. Než se tak stane vydává se skupina chlapců k vědmě pro radu, jak zlomit prokletí..

 

Jejich nesnadným úkolem bude zabít Minotaura, který chrání duši krutého boha, jemuž mají být jednou obětováni. Dokáží se děsivé kletby zbavit?

 

„Skvělých" 30 procent. Ještě že tenhle film nespadl do nedávné kategorie za 145,- Kč: Nezáživná béčková báchorka. Začátek sice vypadá dobře, ale během tří minut se z toho vyklube laciná břečka.

Zadní strana obalu 

Žánr: Fantasy / Horor

Země původu: Velká Británie / Německo / Lucembursko / Francie / Španělsko / Itálie / USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 88 minut

Původní název: Minotaur

Světová premiéra: 11. března 2006 – USA

Režie: Jonathan English

Scénář: Nick Green, Stephen McDool

Produkce: Jeff Abberley, Mark Albela, Evan Astrowsky, Kimberly Barnes, Roberto Bessi, Julia Blackman, Andrew J. Curtis, Jonathan English, John Evangelides, Charles Gassot, Antonio Guadalupi, Christoph „Meyer-Wiel" Hahnhesier, Sara Janasz, Eda Kowan, Denise O’Dell, James Pass, Tom Reeve, Romain Schroeder, Bobby Sheng, Bjorg Veland, Daniel J. Walker, Andrew Warren

Hudba: Martin Todsharow

Kamera: Nic Morris

Střih: Eddie Hamilton

Kostýmy: Suzie Harman

Společnost: First Look International / Lions Gate Entertainment / Meltemi Entertainment / CMW Films Company / Téléma / Kanzaman / Buskin Film / The Carousel Picture Company / Scion Films / Double Edge Entertainment / Luxembourg Film Fund / Medienboard Berlin-Brandenburg / Black Forest Films / Code 99

Natáčeno: Carousel Picture Company, Luxembourg, Lucembursko / Wales, Velká Británie

Hrají: Tom Hardy (Theo), Michelle Van Der Water (Raphaella), Tony Todd (Deucalion), Lex Shrapnel (Tyro), Jonathan Readwin (Danu), Rutger Hauer (Cyrnan), Maimie McCoy (Morna), Lucy Brown (Didi), James Bradshaw (Ziko), Fiona Maclaine (Vena), Claire Murphy (Nan), Ingrid Pitt (malomocná), Ciaran Murtagh (Turag), Angela Furtado (Raphaellina služka), Donata Janietz (Ffion), Shiva Gholamianzadeh (královna), Stefan Weinert (Taran), Paul Jenkins (otec Nan), Eddy Klima (slepý stařec), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, maďarsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: fotogalerie