Europe Production – Princezna Fantaghiro: Jeskyně Zlaté růže, část 2.

Vydavatelství Europe Production pokračuje a ve čtvrtek 16. září 2010 dorazí na pulty pokračování televizní pohádkové ságy Princezna Fantaghiro, ovšem už dle dostupného obalu za 79,- Kč. Jedná se o druhou část epizody Jeskyně Zlaté růže.

V tomto pokračování vyrazí Fantaghiro a její dvě sestry v převlečení za rytíře na souboj s králem protějšího království, králem Romualdem. Tento poslední souboj má ukončit vleklou válku mezi oběma královstvími.

 

 

Avšak už během cesty je jasné, že brnění není to pravé ořechové pro sestry Karolínu a Kateřinu. A tak na konec zůstává Fantaghiro sama. Po jejím boku zůstává jen proradný generál, který chce za každou cenu pokračovat ve válce.

 

Fantaghiro se v převlečení ohlásí králi jako Hrabě z Valdorfu. Jenže Romualdo se nemůže zbavit podezření, že Hrabě z Valdorfu, je ve skutečnosti žena, kterou kdysi potkal v lese. Žena, na kterou musí neustále myslet. Žena, do které se zamiloval.

 

 

Aby se přesvědčil, jestli je Hrabě z Valdorfu skutečně žena, vymyslí malou lest. Pozve ho do soutěsky, ve které je jeskyně Zlaté růže. Cílem zkoušky odvahy, je vstoupit do útrob jeskyně, ve které žije posvátné zvíře, které je postrachem celého království. Zatím se z jeskyně nikdo živý nevrátil. Mezi lidmi se traduje, že posvátné zvíře zabíjí muže a s oblibou požírá právě ženy…

 

 

Fantaghiro na test přistoupí a vejde dovnitř a utká se s posvátným zvířetem. Nakonec zvítězí a jeskyně je se zvířetem zničena. Romualdo je tam, kde byl před zkouškou, stále má strach, že Hrabě je ve skutečnosti žena, do které se zamiloval. Představa, že by ji nakonec zabil v souboji, ho děsí.

 

 

Fantaghiro ale trvá na konečném souboji, který rozhodne o finálním vítězství, a tak Romualdo nakonec souhlasí. Během souboje však podlehne právě Romualdo a Fantaghiro ho musí podle pravidel souboje zabít…

 

 

Pro velký úspěch této pohádky bylo celkem natočeno pět sérií Fantaghiro, z nichž má každá dva 90 minutové díly. Natáčelo se i v Čechách a na Slovensku. V druhém díle první série se objevili i někteří čeští herci například: Kateřina Brožová, Tomáš Valík, Pavel Zedníček, Jana Hrubešová.

Žánr: Pohádka / Romantický

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1991

Délka: 90 minut

Původní název: Fantaghirò / Cave of the Golden Rose

Režie: Lamberto Bava

Námět: Italo Calvino (povídka "Fanta-Ghirò, persona bella")

Scénář: Francesca Melandri, Gianni Romoli

Produkce: Lamberto Bava, Roberto Bessi, Andrea Piazzesi

Hudba: Amedeo Minghi

Kamera: Romano Minghi

Střih: Piero Bozza

Kostýmy: Marisa D’Andrea

Společnost: ANFRI S.r.l. / Reteitalia

Hrají: Alessandra Martines (princezna Fantaghiro), Mario Adorf (král), Kim Rossi Stuart (Romualdo), Ángela Molinaová (Bílá čarodějka/Bílý rytíř), Jean-Pierre Cassel (generál), Stefano Davanzati (Cataldo), Tomáš Valík (Ivaldo), Ornella Marcucci (Kateřina), Kateřina Brožová (Karolína), Pavel Zedníček (opilý voják), Simona Chytrová (tanečnice), Markéta Hrubešová (vodní víla), Olga Schmidtová (bílá stařena), Antonie Hegerlíková (kuchařka), Kateřina Frýbová (Regina), Jan Morávek (věštec), Jan Kraus (Issibil), Jiří Patočka (bílý stařec), Martin Faltyn (ošklivý princ), Lenka Kubalková (Karolína jako dítě), Stanislava Bartošová (vychovatelka), Aňa Geislerová (královna elfů), Filip Renč, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 1.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: Fotogalerie