Vapet vás baví – Píseň ohlašuje pomstu

Všechno zlé je prý pro něco dobré. A naopak. Tudíž radost z filmu, který v některých z nás zanechal pamětnicky hlubokou stopu, bude o dvacku dražší a zabalená do digipacku. Vapet ve čtvrtek 16. září 2010 v ediční řadě Vás baví přichází s titulem Píseň ohlašuje pomstu za nově zavedených 69,- Kč.

Cangaseirové byli legendární brazilští lupiči, kteří žijí v džungli i ve vesnicích v oblasti Agua Branca. Vesničany mlčky trpěni – bohatým brali a chudým občas také něco předhodili. Přepadávali bohaté obchodníky a statkáře. Trnem v oku jsou také místnímu guvernérovi Brancovi, spolčenému s Američany, kteří chtějí z této oblasti všechny původní obyvatele vystěhovat a začít využívat bohatá naleziště ropy.

Obrazovka z DVD 

Píseň ohlašuje pomstu je dobrodružný příběh největšího velitele Cangaseirů, který si říkal Spasitel. Právě na území, kterému vládnul, se našlo ložisko ropy a tak začíná válka o naftu. Ale Spasitel je nejen udatný bojovník, ale i chytrý velitel.

Obrazovka z DVD 

Pokud mě paměť neklame (a že už na to po těch letech, kdy jsem měl možnost naposled tuhle pamětihodnost vidět, na to mám nárok), nosil Espedito přízvisko Vykupitel a nikoli Spasitel.

Obrazovka z DVD 

Pravdu dí Zóna, že na to, jak skvělý pocit po filmu zůstal, si vlastně pamatuji z filmu samého málo, až pramálo. A tak kromě chytlavé, až vlezlé melodie mi v hlavě uvázlo jen „pane veliteli, můžu si vzít klobouk?" Kdo ví, zná, pamatuje, určitě si nenechá ujít.

Zadní strana obalu 

Žánr: Western

Země původu: Španělsko / Itálie

Rok vzniku: 1970

Délka: 94 minut (1:33:11)

Původní název: O Cangaçeiro / Viva Cangaceiro

Režie: Giovanni Fago

Scénář: Giovanni Fago, José Luis Jerez Aloza, Rafael Romero Marchent, Antonio Troiso, Bernardino Zapponi

Hudba: Riz Ortolani

Kamera: Alejandro Ulloa

Střih: Eugenio Alabiso

Kostýmy: Luca Sabatelli

Společnost: DIA P.C. / Medusa Produzione / Tritone Cinematografica

Hrají: Tomas Milian (Espedito), Ugo Pagliai (Vincenzo), Eduardo Fajardo (Branco), Leo Anchóriz (armádní velitel), Alfredo Santacruz, Jesús Guzmán, Claudio Scarchilli, José Carlos Farais, Bernadete Dinora de Carvalho, M. De Moura, Irio Fantini, Quinto Gambi, Mário Gusmăo, Bob Leo, Howard Ross (Hoffmann), Goffredo Unger, a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, česky, slovensky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: ?