InterSonic – Pohádky z lesa 1

V rámci podivné obchodní politiky by dle dostupných informací InterSonic měl nabídnout v sobotu 18. září 2010 animovaný film v plnohodnotném DVD balení Pohádky z lesa 1 za vysokohorskou přirážku 145,- Kč. Film se dá sehnat za málem poloviční cenu.

Co se děje v lese, když z něj odejdou lidé?

V daleké Galícii existuje zvláštní les. Ten každý den navštěvují starý pán D´Abondo a jeho věrný sluha Rosendo. Rosendovi občas vyklouzne z úst: "Bože, mám pocit, že ten les žije!" A není daleko od pravdy.

Jen co z něj lidé odejdou, les opravdu ožívá. Stromy otevřou oči, doposud zakryté mechem, který zdobí jejich kůru, a povídají si.

 

Jednoho dne jejich harmonický svět naruší muži v modrém, kteří postaví v lese telefonní sloupy. Od toho dne se začnou dít podivné věci. A jestli je někdo expert na trable, tak je to krtek Furi, který je tajně zamilovaný do Lindy. Když se konečně odhodlá vyznat jí lásku, zjistí, že Linda zmizela a s ní i všichni lesní krtci. Furi a jeho přátelé (kočka Morriňa, myška Piorno, svatojánská muška Luci, dub Carballo a další) se musí spojit, aby společně vyřešili problémy a vrátili do lesa pokoj, štěstí a klid. Furi se s přáteli vydá na dobrodružnou výpravu za záchranou kamarádů.

Animovaný snímek byl oceněný prestižní cenou Goya za nejlepší animovaný film 2002.

Kolem necelých 60 procent.

Zadní strana obalu 

Žánr: Animovaný /Fantasy / Rodinný  

Země původu: Španělsko

Rok vzniku: 2001

Délka: 82 minut

Původní název: El bosque animato / The Living Forest

Světová premiéra: 3. srpna 2001 – Španělsko

Premiéra v ČR: 28. května 2002 (Zlín Film Festival)

Režie: Ángel de la Cruz, Manolo Gómez

Námět: Wenceslao Fernández Flórez

Scénář: Ángel de la Cruz

Produkce: Manuel R. Cristóbal, Manolo Gómez

Hudba: Sergio Pena Castro, Arturo B. Kress

Střih: Mercedes Arcones, Ángel de la Cruz, David López

Společnost: Dygra Films S. L. / Megatrix Sau

Natáčeno: Galicia, Španělsko

Hrají: Tom Hardy (Theo), Michelle Van Der Water (Raphaella), Tony Todd (Deucalion), Lex Shrapnel (Tyro), Jonathan Readwin (Danu), Rutger Hauer (Cyrnan), Maimie McCoy (Morna), Lucy Brown (Didi), James Bradshaw (Ziko), Fiona Maclaine (Vena), Claire Murphy (Nan), Ingrid Pitt (malomocná), Ciaran Murtagh (Turag), Angela Furtado (Raphaellina služka), Donata Janietz (Ffion), Shiva Gholamianzadeh (královna), Stefan Weinert (Taran), Paul Jenkins (otec Nan), Eddy Klima (slepý stařec), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 španělsky, česky, maďarsky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: trailery