Vapet pro každého – Srdce draka

Jeden den jako nemilosrdný vůdce a zabiják, druhý den jako problémový bratr Jackieho Chana. Vapet v ediční řadě Pro každého díky státnímu svátku až ve středu 29. září 2010 nabídne opět Sammo Hunga, tentokrát ve filmu Srdce draka, digipackové balení bude ke koupi za 69,- Kč.

Ted (v původním znění Tat Fung) je čerstvý člen policejní zásahové jednotky, ale má sen vydat se na moře. Ten však nemůže realizovat, protože se stará o svého mentálně zaostalého bratra Dannyho. Jednoho dne dojde shodou náhod k velkému omylu. Po zásahu policie prchá ulicemi člen mafie s taškou plnou šperků. Narazí na Dannyho, který si právě s kamarády hraje na policisty a lupiče, a tak má v ruce pistoli, ovšem pouze hračku. Zločinec se vyleká, upustí tašku a prchá pryč. Danny tašku schová, a tím se dostává do velkých problémů. Mafie chce své zboží zpět a s tím, kdo ho má, nehodlá jednat v rukavičkách. Tašku ale hledá i policie, na které se mezitím přihlásil okradený mafián, protože mu jeho gang hrozí smrtí. Je na Tedovi, aby situaci vyřešil za pomoci svých kolegů ze školy a zachránil bratrovi život.

 

Mezi 60 až 70 procenty: Rain Man to sice není, ale děj se pokouší být vážnější, drsnější, dojemnější. Takže spíš než komedie a akční ta druhá půlka žánrů. Soubojů je pomalu, spíš se střílí.

Zadní strana obalu 

Žánr: Akční / Komedie / Krimi / Drama

Země původu: Hong Kong

Rok vzniku: 1985

Délka: 87 minut (1:26:58)

Původní název: Long de xin

Režie: Sammo Hung Kam-Bo, Fruit Chan

Scénář: Barry Wong

Produkce: Lam Chua, Ma Wu

Hudba: Man Yee Lam

Kamera: Arthur Wong

Společnost: Bo Ho Film Company Ltd. / Golden Harvest Company

Natáčeno: Hong Kong, Čína

Hrají: Jackie Chan (Ted / Tat Fung), Sammo Hung Kam-Bo (Danny / Dodo Fung), Emily Chu (Jenny), Hoi Mang (Yan / Ian), Ching-Ying Lam (velitel jednotky SWAT), Lung Chan (člen jednotky SWAT), Wah Yuen (člen jednotky SWAT / Yan), Kar Lok Chin (člen jednotky SWAT / Log), Corey Yuen (člen jednotky SWAT), Melvin Wong (inspektor Wong), Ying-Fat Lam (Edmond Pang / Pang Kwok Hwa), Ka-Ho Lee (Kid / Heung Chi Ming), Dennis Chan (číšník), Wing-Cho Yip (majitel restaurace), Anthony Chan (soukormý učitel), Man-Ha Tze (babička / paní Cheeová), Po Tai (Kenny / Keung), Fung Woo (ředitel), James Tien aka Chan Chun Man (pan Kim), Fat Chung (Moose / Cho Yee Fat), Dick Wei (Kimův člověk), Phillip Ko (Kimův člověk), Shan Tai (Kimův člověk), Sau Leung ‚Blacky‘ Ko (Kimův člověk), Ma Wu (majitel kavárny), Hang Shuen So (manželka kavárníka), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 kantonsky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: upoutávky na další tituly na začátku DVD