Amercom – Hercule Poirot DVD 16

Další titul ze série Hercule Poirot z vydavatelství Amercom je v pátek 24. července 2009 vydaný disk s pořadovým číslem 16 za 69,- Kč. DVD obsahuje epizodu Záhada na zámku Styles.   

Píše se rok 1917 a nadporučík Hastings, který byl raněn na frontě, tráví rekonvalescenci u přátel na zámku Styles. Při jedné z procházek potká Hercula Poirota, s nímž se seznámil ještě před válkou. Když pak krátce nato majitelka panství Emily Ingelthorpová umírá na otravu strychninem a Scottland Yard si neví rady, požádá Hastings belgického detektiva o pomoc. Začíná první společné pátrání Hercula Poirota a Arthura Hastingse…

 

Tolik oficiální text. A mě nezbývá, než k němu dodat, že kapitán Hastings zažije jedno z mnoha dalších (a při pátrání s Poirotem první) zamilování do nesprávné ženy… A pro dabinguchtivé je Hercule Poirot – David Suchet dabován Jaromírem Medunou.

Žánr: krimi/detektivní

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1990

Délka:  103 minut

Původní název: The Mysterious Affair at Styles

Režie: Ross Devenish

Produkce: Brian Eastman

Hudba: Christopher Gunning

Kamera: Vernon Layton

Hrají: David Suchet (Hercule Poirot), Hugh Fraser (kapitán Hastings), Philip Jackson (šéfinspektor Japp), Beatie Edney (Mary Cavendish), David Rintoul (John Cavendish), Gillian Barge (paní Ingelthorpová), Michael Cronin (Alfred Ingelthorp), Joanna McCallum (Evie Howard), Anthony Calf (Lawrence Cavendish), Allie Byrne (Cynthia Murdoch) a další.

 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, polsky (lektor)

Titulky: české, polské

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3