Amercom – Hercule Poirot DVD 19

Již devatenáctým ze série Hercule Poirot z vydavatelství Amercom je v pátek 4. září 2009 vydaný disk za 69,- Kč s epizodu Nástrahy zubařského křesla.

Jedna, dvě, moje bota,

tři, čtyři, někdo klepá…

Hercule Poirot s úlevou odjede od svého zubaře doktora Morleyho a ten je o něco později nalezen ve své ordinaci mrtev s pistolí v ruce. Zanedlouho navíc umírá na předávkování novokainem další pacient doktora Morleyho. Pro policii je případ jasný – lékař dal omylem svému pacientovi vyšší dávku novokainu a když si to uvědomil, spáchal sebevraždu. Poirot tomu však nevěří…

Ale kdyby viděl film „Můj soused zabiják", dozvěděl by se, že statisticky nejvíce sebevrahů je právě mezi zubaři…no nic :-) Hercule Poirot – David Suchet dabován Jaromírem Medunou. A perlička na závěr: když je záběr na zastřeleného zubaře, otevře zmíněný zubař na chvíli oči.

Žánr: krimi/detektivní

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1992

Délka:  102 minut

Původní název: One, two, buckle my shoe

Režie: Ross Devenish

Produkce: Brian Eastman

Hudba: Christopher Gunning

Kamera: Chris O‘Dell

Hrají: David Suchet (Hercule Poirot), Philip Jackson (šéfinspektor Japp), Joanna Phillips-Lane (Gerda/Helen), Peter Blythe (Blunt), Carolyn Colquhoun (Mabelle), Christopher Eccleston (Frank Carter), Karen Gledhill (Gladys Neville), Laurence Harrington (Henry Morley), Rosalind Knight (Georgina Morley) a další.

 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, polsky (lektor)

Titulky: české, polské

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3