Vapet vás baví – Jill Rips

A máme tu připomínku, že nejen Asie hýří akčními hvězdami. Vapet ve čtvrtek 21. října 2010 v ediční řadě Vás baví nabídne Doplha Lundgrena ve snímku Jill Rips, digipackové balení bude ke koupi za 69,- Kč. Americký thriller o poldovi stíhajícím nejhledanější americkou vražedkyni.

Žalem sklíčený bývalý losangeleský policista Matt Sorenson přijíždí do Bostonu na pohřeb svého mladšího bratra Michaela. Ten zemřel za poněkud nevyjasněných okolností a Matt je odhodlán zjistit, co se vlastně stalo a zda byl Michael opravdu obětí vražedkyně s platinovými vlasy, která znetvořuje své oběti a média po celé zemi jí přezdívají Jill Rozparovačka. Pozadí celého případu je zmatené a vyšetřování neprobíhá, jak by si představoval.

Krátce po pohřbu se pustí do pátrání, které ho však zavede do zcela nečekaných končin Bostonu, do světa, který předtím neznal. Do bahna velkoměsta obývaného spodinou společnosti, kde znechucený Matt zjistí, že Michael měl obzvláště velkou zálibu v sadomasochistických sexuálních praktikách.

Michaelova manželka Irena však Mattovi odmítá prozradit cokoli o bratrově životě či smrti a tak musí policista pátrat dál a vyslýchat tu nejpodivnější sebranku sexuálních zvrhlíků jakou si kdy dovedl představit. Stále více zaměřuje pozornost na Ireninu sestru Frances, která má platinové vlasy a živí se jako pouliční prostitutka, a současně musí řešit problémy s Michaelovým nadřízeným, zkorumpovaným stavitelem Conwayem, který sice potěšil truchlící rodinu tím, že po Michaelovi nechal pojmenovat jeden z tunelů metra, ale stejně dobře mohl být jeho vrahem.

V průběhu Mattova vyšetřování přibývají další oběti. Vždy jsou to muži, kteří byli zavražděni při sadomasochistických hrátkách. Než se Mattovi podaří zjistit pravdu, ocitne se ještě v mnoha nebezpečných situacích, kdy mu nejednou půjde o život.

Výše zmíněná Asie dosahuje lepších výsledků, Dolph dosáhl na necelých 35 procent v zahraničí, domácí mu udělují sotva 15: Kolikrát máte možnost vidět akční ikonu svázanou a visící ve slipech hlavou dolů? Marná snaha podobat se Sedm nebo 8mm, kořeněná sado-maso hrátkami.

Zadní strana obalu 

Žánr: Thriller / Drama

Země původu: USA / Kanada

Rok vzniku: 2000

Délka: 91 minut

Původní název: Jill Rips

Světová premiéra: 28. ledna 2000 – USA

Režie: Anthony Hickox

Námět: Frederic Lindsay (román)

Scénář: Kevin Bernhardt, Gareth Wardell

Produkce: Helder Goncalves, Damian Lee, Tracee Stanley, William B. Steakley, Jim Wynorski aka Noble Henry, Ashok Amritraj, Elie Samaha, Andrew Stevens

Hudba: Thomas Barquee, Steve Gurevitch

Kamera: David Pelletier

Střih: Brett Hedlund

Kostýmy: Judith England

Společnost: Annex Entertainment / Franchise Pictures / Phoenician Entertainment / Ripped Productions Inc.

Natáčeno: Kanada

Hrají: Dolph Lundgren (Matt Sorenson), Danielle Brett (Irene), Sandi Rossová (Mary), Charles Seixas (‚Big Jim‘ Conway), Kristi Angus (Frances), Greg Ellwand (Peerse), Susan Kottman (paní Sorensonová), Victor Pedtrchenko (Joe Jujavia), Kylie Bax (Serena), Richard Fitzpatrick (Eddie), Bruce McFee (policista Bob), Kathryn Albertson (paní Reedová), Dave Nichols (koroner), Diane Douglass (Katz), Roberta Angelica (Kaite), Rufus Crawford (muž v baru), Garry Robbins (David Daniels), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: ?