Amercom – Hercule Poirot DVD 26

Další DVD ze série Hercule Poirot z vydavatelství Amercom má název Vražda v ulici Hickory a je k mání od pátku 11. prosince 2009 s pořadovým číslem 26 za 69,- Kč.

Tentokrát se na Poirota obrátí se žádostí o pomoc slečna Lemonová. Její sestra je totiž hospodyní ve studentské ubytovně paní Nicoletisové v Hickory Road č. 26, kde dochází k podivným krádežím: zmizel stetoskop, zažívací soda, žárovky a další netypické předměty. Po detektivově návštěvě ubytovny se studentka Celia přizná, že je kleptomanka a že některé předměty odcizila ona – a krátce nato je nalezena mrtvá. Zdá se, že šlo o sebevraždu, Poirot však má dojem, že za celou záležitostí se skrývá něco jiného…

V českém znění opět uslyšíme v hlavní roli Jaromíra Medunu. A v rolích studentů se objeví např. Jonathan Firth (bratr Colina Firtha), který hrál padoucha ve Vraždách v Midsomeru, nebo Damian Lewis, který hrál hlavní roli v Sáze rodu Forsytů a v televizním seriálu Na doživotí. A kdo jste ještě neslyšel o „karbanátkové fóbii", dozvíte se o ní v závěru.

Žánr: krimi/detektivní

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1994

Délka:  103 minut

Původní název: Hickory Dickory Dock

Režie: Andrew Grieve  

Produkce: Brian Eastman

Hudba: Christopher Gunning

Kamera: Chris O‘Dell

Hrají: David Suchet (Hercule Poirot), Philip Jackson (šéfinspektor Japp), Pauline Moran (slečna Lemonová), Paris Jefferson (Sally Finch), Jonathan Firth (Nigel Chapman), Damian Lewis (Leonard Bateson), Gilbert Martin (Colin McNabb), Elinor Morriston (Valerie Hobhouse), Polly Kemp (Patricia Lane), Jessica Lloyd (Celia Austin), Sarah Badel (paní Hubbardová), Rachel Bell (paní Nicoletisová), Granville Saxton (pan Casterman) a další.

 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, polsky (lektor)

Titulky: české, polské

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3