DVD edice – Americký Ninja 5

Další z cyklů, který je zájemcům zpřístupněn odjinud než od svého prvního dílu (nejlépe od konce). DVD edice s neznámým konkrétním datem vydání hlásí v plánech film Americký Ninja 5 za 49,- Kč. Legenda o americkém Ninjovi a už zase Top film. Vyšlo ve čtvrtek 4. listopadu 2010.

Když špičkový vědec doktor Strobel vynalezne geniální prostředek proti hmyzu, začne se o něj zajímat nejen chemický magnát Glock, ale i venezuelský generál Zubin. Ten má totiž plán, jak pomocí tohoto prostředku ovládnout svět. Potřebuje ale doktorovu spolupráci, kterou mu má zajistit únos jeho dcery.

S jedním však generál Zubin nepočítal. O Lisu se zajímá Joe, který vyniká v bojových uměních. A ty také k záchraně Lisy plně využije. Průvodcem a pomocníkem je mu malý Hiro, kterého Joe zároveň trénuje na jeho cestě k Ninjovi.

Nějak tento měsíc není třeba měnit čísla – cca 25 procent: To je tak, když někdo neví, kde přestat. Ninjů víc než sarančat v Egyptě a směšné souboje. Kde sakra producenti berou peníze na další a další horší a horší pokračování?

Zadní strana obálky 

Žánr: Akční

Země původu: USA

Rok vzniku: 1993

Délka: 99 minut

Původní název: American Ninja V

Režie: Bobby Jean Leonard

Scénář: Greg Latter, George Saunders, John Bryant Hedberg

Produkce: Ovidio G. Assonitis, Caupolican Ovalles, Sam Perlmutter, Jonathan Tzachor

Hudba: Daniel May

Kamera: Roberto Forges Davanzati

Střih: Claudio M. Cutry

Kostýmy: Mary Walbridge

Společnost: Cannon Group / International Movie Service S.r.l.

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA / Řím, Lazio, Itálie / Venezuela

Hrají: David Bradley (Joe Kastle), Lee Reyes (Hiro), Anne Dupont (Lisa), Pat Morita (mistr Tetsu), James Lew (Viper), Clement von Franckenstein (Glock), Marc Fiorini (Flathead), Aharon Ipalé (Dr. Strobel), Norman Burton (velvyslanec Halden), Tadashi Yamashita (sám sebe), Jose Guanchez (Ninja 1), Vincente Perez (Ninja 2), Jose Salvado (Ninja 3), Carlos Ruiz (Ninja 4), Tommy Arias (Ninja 5), Rufino Perez (Ninja 6), Vincente Vasquez (Ninja 7), Fabrizip Mummolo (Flatheadův řidič), Tony Morey (taxikář), Francisco Moreno (Emil), Júlio Mújica (Butcher), Freddy Alvarado (Ramon), Alfredo Sandoval (Zubino), Víctor Cárdenas (Victor Lebon), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: