DVD edice – Pozor, obří žena!

To je ale úspěšný měsíc, modré kolečko nemizí z obzoru. DVD edice s neznámým konkrétním datem hlásí další Top film Pozor, obří žena! za 49,- Kč. Nevěra je špatná věc. Zvláště když vaše žena měří 15 metrů. Fantastická bláznivá komedie s hvězdným obsazením. Vyšlo v pondělí 22. listopadu 2010.

Nancy nade vše miluje svého manžela. Přesto že je jí nevěrný, nechce se jej za žádnou cenu vzdát. Je zoufalá. Na pomoc ji přijdou mimozemšťané, kteří z ní udělají obra, aby tak poukázali na její velkolepou duši.  Nancy teď měří 15 metrů, a svého manžela může vzít do hrsti – obrazně i ve skutečnosti.

Patnáctimetrová žena útočí a vy můžete být u toho. Americký televizní film z roku 1993 je remakem stejnojmenného kultovního hororu z roku 1958. Stejně jako před lety i tentokrát je jeho hrdinkou Nancy Archerová, zpočátku obyčejná mladá a bohatá žena, která nedokázala vzdorovat špinavostem a podrazům svého záletného manžela, který si za její peníze chtěl užívat se svými milenkami. Jenže pak jednoho dne narazila na mimozemskou loď a její patnáctimetrový pilot neměl nic lepšího na práci, než ji vystavit paprskům, po kterých rostla a rostla, až vyrostla a byla stejně velká jako on. Než si s ní ovšem stačil něco začít, objevil se šerif a zahnal ho na útěk tak kvapně, že milý pilot zapomněl Nancy vrátit do původní velikosti. Ta se rozhodla své nečekaně nabyté velikosti (a odpovídajícím způsobem zbytnělého sebevědomí) využít a vyrazila domů, aby si vyřídila účty s manželem a každým, kdo jí kdy ublížil. Původní film Nathana Herze (pseudonym Nathana Jurana) se stal kultem v kategorii "tak špatný, až skvělý".

A modré kolečko opět doprovází prachmizerné mínění diváků – 35 procent v zahraničí, u nás 40: Daryl pochoduje mezi maketami v prapodivném měřítku a hraje si s autíčky. V té nudě si všimnete, že modely na setrvačník vašich dětí mají víc detailů, než tyhle kulisy…

Zadní strana obálky 

Žánr: Komedie / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1993

Délka: 88 minut

Původní název: Attack of the 50 Ft. Woman

Světová premiéra: 11. prosince 1993 – USA

Režie: Christopher Guest

Námět: Mark Hanna (původní scénář)

Scénář: Joseph Dougherty

Produkce: Chuck Binder, Joseph Dougherty, Daryl Hannah, Debra Hill, Andrew G. La Marca, Dan Mizell

Hudba: Christopher Guest, Michael McKean, Nicholas Pike

Kamera: Russell Carpenter

Střih: Harry Keramidas

Kostýmy: Arianne Phillips

Společnost: Bartleby / Home Box Office / Warner Bros. Television

Natáčeno: Taft, Kalifornie, USA

Hrají: Daryl Hannah (Nancy Archerová), Daniel Baldwin (Harry Archer), William Windom (Hamilton Cobb), Frances Fisher (Dr. Theodora Cushingová), Cristi Conaway (Louise ‚Honey‘ Parkerová), Paul Benedict (Dr. Victor Loeb), O’Neal Compton (šerif Denby), Victoria Haas (zástupkyně Charlotte ‚Charlie‘ Spoonerová), Lewis Arquette (pan Ingersol), Kye Benson (mimozemšťanka #2), Xander Berkeley (muž), Linda Bisesti (reportérka), Hamilton Camp (prospektor Eddie), Ben Cleaveland (kopilot #1), Richard Edson (Tony), George Gerdes (pilot #1), Dru Mouser (dívka), Stephen Rowe (hezký muž), Edmund L. Shaff (starosta Thayer), Hilary Shepard (zdravotní sestra), Hank Stratton (kopilot #2), Berta Waagfjord (mimozemšťanka #1), Barry Watson (mladík), Scott Williamson (pilot #2), Maud Winchester (Donna), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: