Řitka Video – Gormiti 5. DVD

A hned další náhled do katalogu společnosti Řitka Video, ještě jednou animovaný seriál Gormiti. Pátý díl z dostupných devíti o nepřemožitelných vládcích přírody.

Po celém světě proslavené postavičky ožívají v animovaném seriálu, který ve strhujícím zpracování seznámí diváky s vládci země, vzduchu, vody a lesa.

Příběh Gormitů začíná velmi dávno na vzdáleném ostrově… Nádherný ostrov Gorm byl kdysi obydlen mírumilovnými a přírodu milujícími lidmi. Žili tu pod vedením Starého mudrce, strážce tajemství a kouzel, poklidně ve své vesnici na úpatí spící sopky, která nikdy neohrozila jejich domov. Až doteď…

Nyní ostrov bičují a terorizují zlí tvorové, vedeni hrůzostrašným Pánem lávy. Napětí roste, jedna bitva střídá druhou a nepolapitelné zlo chystá ze svého úkrytu závěrečný útok na zničení Gormu. Zavládne na tomto překrásném ostrově ještě někdy mír? Budoucnost musí rozhodnout!

Na disku jsou 3 epizody:

Mlha (The Fog)

 

Sklizeň (The Harvest)

 

Dobré mravy (Manners)

 

Nejprve se pomocí Mlžného halícího portálu pokusí Lávoun vysát sílu všech Gormitů, což se mu ovšem pochopitelně nepovede tak, jak si představoval (neber si to osobně, ničit tvoje plány je naše práce).

 

Poté neviditelná síla u lávové hory zneviditelní víc, než se dalo čekat, a i když jsou za tím dobré úmysly, Magmion je pořád vidět víc, než je zdrávo. 

 

 

A nakonec výuka etikety prolne se splynutím zemského elementu. Prostě a jednoduše – jako vždy dostane zlo na budku, ale jen přiměřeně, aby bylo možno pokračovat i příště…

 

 

Žánr: Animovaný

Země původu: Francie / Itálie

Rok vzniku: 2008

Délka: každá epizoda cca 22 minut (21:43 + 21:27 + 21:28)

Původní název: Gormiti: The Lords of Nature Return!

Režie: Pascal Jardin, Sylvain Girault

Scénář: Brandon Sawyer, Amy Wolfram

Produkce: Vincent Chalvon-Demersay, Enrico Preziosi, Dario Berte

Hudba: David Vadant, Noam Kaniel

Společnost: Canal J / Giochi Preziosi / M6 / Marathon Media Group / Mediaset

Hrají: hlasy v původním znění – Henry Banks, Melissa Fahn, Donn A. Nordean, Sam Riegel

České znění (2010): Josef Pejchal, Ladislav Špiner, Zdeněk Rumpík, Stanislav Lehký, Petra Tenorová, Kristýna Jelínková, Alena Kašová, Oldřich Vajsar, Marcela Bártová, Petr Dohnal

Údaje o DVD:

Na začátku DVD upoutávka na časopis Koník Filly (nasbírej všech 48 koníků), dále časopis Překvápko (The Simpsons, Doba ledová, Želvy Ninja, Mašinka Tomáš, Crazy Frog – uvnitř hračka), figurky Gormitů (35, svítí ve tmě, poloprůhledné části, mění barvu), a kouzelné korálky.

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádný

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: další DVD (náhledy obalů dalších titulů z katalogu)