Europe Production – Princezna Fantaghiro 2: Jeskyně Zlaté růže II (3. DVD)

Netrpěliví a netrpělivé se konečně dočkají, další díl je tu. Vydavatelství Europe Production vyslyšelo konečně přání volajících a ve středu 27. října 2010 přichází další pokračování televizní pohádkové ságy Princezna Fantaghiro 3 – Jeskyně Zlaté růže, opět za 79,- Kč

V dalším pokračování se ocitáme v nedalekém království kruté Černé čarodějky. Ta pomocí černé magie ovládá vše kolem sebe a k smrti nenávidí jakýkoliv projev lásky nebo pozitivní energie. A tak je vzteky bez sebe, když se dozví o Fantaghiro a Romualdovi.

 

 

Ti konečně připravují svou svatbu. Romualdo se do poslední chvíle snažil najít, kde to jen šlo, starého krále, otce Fantaghiro, aby se mohl zúčastnit jejich obřadu, ale nepodařilo se mu to. Na hrad proudí spousta svatebních darů a Romualdo se rozhodne, že dá Fantaghiro také dar, prsten po své matce. Fantaghiro se na oplátku vzdá svého meče a slíbí, že už ho nikdy nepoužije. A aby svému slibu dostála, zakleje meč do krystalu, který je uložen v tlamě sochy zvířete.

 

 

Mezitím však Černá čarodějka zajme starého krále bojovníka. Když se o tom Fantaghiro během svatebního obřadu dozví, přeruší všechny oslavy. Černá čarodějka si klade ultimátum: Zamilovaná dvojice se musí vzdát celého království. To je však pro Romualda nepřijatelné, a tak se okamžitě rozhodne, že se svojí skupinou království zachrání.

 

 

Ani Fantaghiro nechce zůstat na zámku, protože ji děsí noční můra, ve které se objevuje její otec. A tak vyráží na cestu také, i když sama. Ostříhá si vlasy, aby ji nikdo nepoznal, a jde si pro meč, jenže ten je zakletý, a když vezme do ruky jiný, rozpadne se na tisíc kousků. Nakonec se tedy vydá za Černou královnou beze zbraně.

 

 

Mezitím je Romualdo se svými druhy zajat armádou lesních skřítků a je nucen podstoupit tři zkoušky odvahy, jedině pak ho nechá lesní panovnice spolu s jeho druhy na živu. Ani Fantaghiro se nevede lépe, během cesty narazila na tekuté písky a nemůže se se svým koněm dostat ven…

 

 

Natáčelo se opět v Česku a na Slovensku. Ve třetím díle se znovu objevili i někteří čeští herci, například Kateřina Brožová, Tomáš Valík, Kristýna Kodetová, Karel Roden a Anna Geislerová.

Žánr: Pohádka / Romantický

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1992

Délka: 90 minut

Původní název: Fantaghirò 2 / Cave of the Golden Rose II

Světová premiéra: 20. prosince 1992 – Itálie

Režie: Lamberto Bava

Scénář: Gianni Romoli

Produkce: Lamberto Bava, Andrea Piazzesi

Hudba: Amedeo Minghi

Kamera: Gianlorenzo Battaglia

Střih: Piero Bozza

Kostýmy: Marisa D’Andrea

Společnost: MiroFilm / Reteitalia

Natáčeno: Československo

Hrají: Alessandra Martines (princezna Fantaghiro), Kim Rossi Stuart (Romualdo), Brigitte Nielsen (Černá čarodějka), Stefano Davanzati (Cataldo), Tomáš Valík (Ivaldo), Mario Adorf (král), Lenka Kubálková (Hrom), Jakub Zdeněk (Blesk), Stanislava Bartošová (vychovatelka), Katarína Kolajová (Bílá čarodějka), Barbora Kodetová (Kateřina), Kateřina Brožová (Karolína), Anna Geislerová (královna elfů), Karel Roden (Zlatoočko), Stanislav Tříska (požírač citronů), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 1.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: Fotogalerie