Amercom – Hercule Poirot DVD 30

A máme tady kulatiny! 30. DVD z řady Hercule Poirot z vydavatelství Amercom s názvem Vražda v Mezopotámii vyšlo 5. února 2010 za 69,- Kč.

Hercule Poirot dostane od hraběnky Rossakoffové telegram se žádostí, aby se s ní sešel v Bagdádu. Po příjezdu na místo zjistí, že hraběnka v hotelu není, na nedalekých vykopávkách se však setká s kapitánem Hastingsem, který je zde na pozvání svého synovce – člena archeologického týmu. Svět vykopávek detektiva velmi zaujme, a co víc, manželka vedoucího týmu doktora Leidnera se mu svěří s obavami o svůj život – již delší dobu dostává výhrůžné dopisy podepsané jejím prvním manželem. Ten však před lety zahynul při vlakovém neštěstí…

 

České znění je převzato z TV Prima, ovšem opět s Petrem Kostkou v hlavní roli. A opět máme nesrovnalosti s obrazem 4:3 z obalu vs. 16:9 skutečnost. S hraběnkou Rossakoffovou se mohl pozorný divák či čtenář setkat už v epizodě Dvojitá stopa (disk č. 13).

Žánr: krimi/detektivní

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2000

Délka:  99 minut

Původní název: Murder in Mesopotamia

Režie: Tom Clegg  

Produkce: Brian Eastman

Hudba: Christopher Gunning

Kamera: Kevin Rowley

Hrají: David Suchet (Hercule Poirot), Hugh Fraser (kapitán Hastings), Ron Berglas (dr. Leidner), Barbara Barnes (paní Leidnerová), Dinah Stabb (Anne Johnson), Georgina Sowerby (Amy Leatheran), Jeremy Turner-Welch (Bill Coleman), Pandora Clifford (Sheila Maitland), Christopher Hunter (otec Lavigny), Christoper Bowen (Richard Carey), Iain Mitchell (superintendant Maitland), Alexi Kaye Campbell (Joseph Mercado) a další.

 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, polsky (lektor)

Titulky: české, polské

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3