Amercom – Velké bitvy historie (20. díl) – Šestidenní válka 1967

 

V ediční řadě Velké bitvy historie je pod pořadovým číslem 20 k mání další komplet DVD a knihy s názvem Šestidenní válka 1967. Vyšlo v sobotu 30. října 2010 za obvyklých 99,90 Kč, vydavatel Amercom.  

 

Série "Velké bitvy historie" je českou verzí světoznámých edicí "Campaign" a "Essential Histories" britského vydavatelství Osprey Publishing.

V této sérii čtenář obdrží popis všech významných bitev a vojenských tažení historie. Tato edice Vás provede nejvýznamnějšími vojenskými konflikty v dějinách lidstva. V každém čísle naleznete velmi obsáhlou publikaci o cca 100 stranách. Kniha obsahuje podrobnosti a popisy zúčastněných stran, klíčových postav konfliktu a podrobné historické, politické a geografické souvislosti.

Druhou částí každého čísla je pak obsáhlý dokument na DVD.

Kolekce se nezaobírá pouze atraktivním tématem 2. světové války, ale zasáhne období od starověkého Řecka, po moderní válečné konflikty.

Obsah balení:

 

1. DVD Šestidenní válka 1967

2. kniha Šestidenní válka 1967

 

Obsah DVD:

 

Vojenský konflikt mezi Izraelem a koalicí okolních arabských států je z vojenského hlediska jedním z nejzajímavějších střetnutí dvacátého století. Arabská politika výhrůžek a zastrašování měla dlouhodobě za cíl "vymazat Izrael z mapy." Místo toho však malý židovský stát provedl preventivní úder a během šesti červnových dnů roku 1967 dokázal porazit armády hned tří arabských nepřátel – Egypta, Sýrie a Jordánska. Izrael ve válce získal rozsáhlá území, která však dodnes zůstávají neuralgickým bodem celé blízkovýchodní oblasti.

 

Žánr: Dokument / Válečný

Délka: 48 minut (48:51)

Původní název:

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, polsky

Titulky: česky, polsky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný / černobílý PAL DVD5

Bonus: žádný