Intersonic – Veronika se rozhodla zemřít

 

V sobotu 30. října 2010 se na stáncích objevilo také další DVD z produkce vydavatelství Intersonic s nestánkovou cenou 145,- Kč. Snímek Veronika se rozhodla zemřít naštěstí patří k těm lépe hodnoceným… Natočeno podle stejnojmenné knihy Paula Coelha. 

 

 

Hlavní postavou je Veronika, mladá žena, která dosáhla všeho, po čem toužila. Je krásná, má dobrou práci a vede pohádkový život. Přesto a nebo právě proto se jednoho večera pokusí o sebevraždu. Probere se na nemocničním lůžku v psychiatrické léčebně. Lékař jí oznámí, že její srdce bylo nevratně poškozeno dávkou léků, které si vzala a zbývá jí jen pár dnů života. 

 

Čekajíc na poslední den poznává na oddělení "blázny", kteří jsou tu proto, že žili příliš svobodně a nebyli ochotni respektovat pravidla společnosti. Musela se dostat až sem, aby se dokázala otevřít, navázat vztahy a uvolnit emoce? Aby pochopila, co znamená skutečně žít? Za krátkou dobu se snaží dohnat to, co nikdy nezažila. 

  

"Šílenství je neschopnost sdělit své myšlenky. Jako bys byla v cizí zemi – všechno vidíš, rozumíš všemu, co se kolem tebe děje, ale nedokážeš se vyjádřit a nemůžeš od nikoho čekat pomoc, protože nerozumíš jazyku, kterým se tam mluví. Všichni už jsme to někdy pocítili. Všichni jsme tak či onak blázni."  

 

Žánr: Drama 

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 103 minut

Původní název: Veronika Decides to Die

Světová premiéra: 16. květen 2009 – Francie (Cannes Film Festival)

Režie: Emily Young

Námět: Paolo Coelho

Scénář: Larry Gross, Roberta Hanley

Produkce: Robert Ogned Barnum, Jonathan Bross, Simon Crowe,..

Hudba: Murray Gold
Hrají:
Sarrah Michelle Gellar (Veronika Deklava), Jonathan Tucker (Edward), Erika Christensen (Claire), Florencia Lozano (Dr. Thompson), Rena Owen (sestra Josephine), Erica Gimpel (sestra White), Victor Slezak (Gabriel Durant), Barbara Sukowa (matka Veroniky), Victor Steinbach (otec Veroniky), Melissa Leo (Mari), David Thewlis (Dr. Blake), a další

Údaje o DVD (dle obalu):

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: české, maďarské

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: