Hollywood Classic Entertaiment – Vrahouni

Hollywood Classic Entertainment přináší další funglovku v digipackovém provedení FilmPremiéra. V pátek 5. listopadu 2010 za 99,- Kč jsou tu Vrahouni. Býval lovec, teď je terč. Manželství je trefa – do černého.

Býval prvotřídním nájemným zabijákem, pracujícím pro vládu, a vedl sladký bohémský život. Pak ale potkal tu pravou, pověsil řemeslo na hřebík a už třetím rokem žije spokojený manželský život. Teď se ale pro změnu on stává tučně honorovaným cílem. A co víc, najatý zabiják je kdosi z okolí. Ráj se mění v nepřehledné peklo. Mladý pár musí zjistit, kdo je najatý vrah, zachránit své manželství, poradit si s příbuznými… a hlavně přežít!

A obšírněji totéž:

Mladá Američanka Jen Kornfeldtová se právě vzpamatovává z nepovedeného vztahu a přísahá si, že se už nikdy nezamiluje. Když ale dorazí za rodiči na Francouzskou riviéru, potká tu muže svých snů, neodolatelného Spencera Aimese.

O tři roky později se její zdánlivě nesplnitelné přání stane skutkem… Mladí novomanželé žijí na americkém předměstí v podstatě idylický život s obyčejnými starostmi, plány do budoucnosti, v domku se zahrádkou, obklopeni příbuznými. Vše se změní v den Spencerových třicátých narozenin. Kolem uší jim začnou svištět kulky. Doslova.

Jen je otřesena nejen tím, co se děje, ale především vědomím, že Spencer se jí neobtěžoval sdělit jednu „maličkost“ ze své minulosti. A to, že byl svého času mezinárodním superšpionem a nájemným vrahem. Teď je ale řada na něm.

Někdejší pohoda života na předměstí se mění v boj na život a na smrt. Potenciálním vrahem může být kdokoli z jejich okolí, není bezpečné být ani doma, ani kdekoli jinde. K tomu ještě Jen řeší zásadní dilema svého vztahu – co všechno jí ještě Spencer neřekl? Jak se vyrovnat s jeho zradou a jak to vše vysvětlit rodičům?

U některých filmů vlastně ani nepřekvapí, že jdou tak rychle z kina na DVD, sotva 50 procent: Narychlo upečená zápletka, nevěrohodná herecká dvojka, slabé akční scény. Někdo se moc snažil přiživit na pánu a paní Smithových a vůbec to nevyšlo. Takových zapomenutelných filmů jsou desítky ročně…

Žánr: Akční / Komedie / Romantický / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 96 minut

Původní název: Killers

Světová premiéra: 1. června 2010 – USA

Kinopremiéra v ČR: 24. června 2010

Režie: Robert Luketic

Scénář: Ted Griffin, Bob DeRosa

Produkce: Scott Aversano, William S. Beasley, Jason Goldberg, Mike Karz, Ashton Kutcher, Chad Marting, David Mitnik, Peter Morgan, Karyn Murphy, Michael Paseornek, Christopher S. Pratt, Josie Rosen, John Sacchi, Daniel Thom

Hudba: Rolfe Kent

Kamera: Russell Carpenter

Střih: Richard Francis-Bruce, Mary Jo Markey

Kostýmy: Johanna Argan

Společnost: Katalyst Films / Lionsgate

Natáčeno: Atlanta, Georgia, USA / Douglasville, Georgia, USA / Marietta, Georgia, USA / Riverwood Studios – 600 Chestlehurst Rd, Senoia, Georgia, USA / Villefranche-sur-Mer, Alpes-Maritimes, Francie / Woodstock, Georgia, USA

Hrají: Ashton Kutcher (Spencer Aimes), Katherine Heigl (Jen Kornfeldtová), Tom Selleck (pan Kornfeldt), Catherine O’Hara (paní Kornfeldtová), Katheryn Winnick (Vivian), Kevin Sussman (Mac Bailey), Lisa Ann Walter (Olivia Brooksová), Casey Wilson (Kristen), Rob Riggle (Henry), Martin Mull (Holbrook), Alex Borstein (Lily Baily), Usher Raymond (manažer Kevin), LeToya Luckett (Amanda), Michael Daniel Cassady (Milo), Larry Joe Campbell (Pete Denham), Mary Birdsong (Jackie Valleroová), Ric Reitz (Dougie Vollero), John Atwood (Don Nootbar), Bruce Taylor (pan Stafford), Sharan C. Mansfield (Mildred), Adeline Gorgos (oslnivá blondýna), Ariel Winter (Sadie), Jean-Charles Fonti (Jean Paul), Nazareth Agopian (Jaspar Leveneux), Christophe Carotenuto (Leveneuxovův asistent), Blandine Buryová (Leveneuxova milenka), Ghislain Caroslo (kurýr), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (2,35:1)

Bonus: upoutávka, záběry z natáčení, rozhovory