Amercom – Hercule Poirot DVD 37

Další pátek nastává, tentokrát s datem 14. května 2010 a my máme možnost zakoupit si další DVD z řady Hercule Poirot  od vydavatelství Amercom za cenu 69,90 Kč, jehož pořadové číslo je 37 a obsahuje film Rodinné sídlo.

Právník Gilbert Entwhistle požádá Hercula Poirota, aby prošetřil smrt jeho přítele a klienta, bohatého Richarda Abernethieho. Po přečtení závěti se totiž Richardova sestra Cora zmínila, že bratrovu smrt považuje za vraždu. Příbuzní si sice o Coře myslí, že nemá všech pět pohromadě, když je však den po pohřbu brutálně zavražděna sekerou, atmosféra v rodinném sídle zhoustne…

 

V hlavní roli v českém znění opět uslyšíme Jaromíra Medunu. Těžko říct, co vedlo českou distribuci k přejmenování filmu z originálního „Po pohřbu", když pod tímto originálním názvem vyšla i kniha.

Žánr: krimi/detektivní

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2005

Délka:  93 minut

Původní název: After the Funeral

Režie: Maurice Phillips

Produkce: Trevor Hopkins

Hudba: Christopher Gunning

Kamera: David Higgs

Hrají: David Suchet (Hercule Poirot), Phillip Anthony (vikář), Robert Bathurst (Gilbert Entwhistle), Anna Calder-Marshall (Maude Abernethie), John Carson (Richard Abernethie), Kevin Doyle (inspektor Morton), Michael Fassbender (George Abernethie), Fiona Glascott (Rosamund), Geraldine James (Helen Abernethie), Dominic Jephcott (dr. Larraby), Vicky Ogden (Janet), Julian Ovenden (Michael Shane), Lucy Punch (Susannah Henderson), William Russell (Lanscombe), Monica Dolan (Cora, slečna Gilchristová) a další.

 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, polsky (lektor)

Titulky: české, polské

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9