DVD edice – Chlupáč Bigfoot

Další rodinný film DVD edice s neznámým konkrétním datem vydání během prosince bude Chlupáč Bigfoot za 49,- Kč. Tahle obluda je můj kámoš! Vyšlo v pátek 10. prosince 2010.

Hmm, popis zadní na zadní straně je v domácích pramenech přisouzen zcela jinému zpracování, televizní adaptaci z roku 1987:

V Severní Kalifornii byl spatřen legendární Bigfoot, a je spojován se záhadným zmizením několika táborníků. Bohatý podnikatel z Chicaga vyhlásí miliónovou odměnu za jeho dopadení, což přiláká řady lovců a vědců snažících se záhadnou bytost polapit. Když ale Bigfoot zachrání život malému chlapci, získá tak přítele, který se pokusí ho dostat do rezervace pro ohrožené druhy živočichů. Chlapec to musí dokázat dřív než se Bigfoota zmocní lovci, vědci nebo majitel muzea.

Podle uvedeného hereckého obsazení jde ale o poněkud novější verzi, o níž databáze tvrdí toto:

Percy Caldwell je zamilovaný do nejslavnější roztleskávačky na škole, Madison, ale jeho nejlepší kamarád Leonard si nemyslí, že má šanci. Potom, co Percy zachrání Madison od nechtěné pozornosti dvou hlupáků, kteří ho srazí z cesty autem, Percy se ocitne v lese, kde z kola spadne. Když k sobě přijde, potká se s novým přítelem, Bigfootem. Osm stop vysokou příšerou, která se ztratila po nedávném lesním požáru. Protože jeho rodiče nevěří jeho povídačce, Percy se rozhodne postarat se o Bigfoota. Když ale na to dva hlupáci příjdou, rozhodnou se ho chytit a vzít na svou farmu a prodat ho tomu, kdo nabídne nejvíc. Teď je to na Percym, Leonardovi a Madison, aby zachránili Bigfoota a vrátili ho zpět do jeho domova.

Ať už tak či onak, zahraniční hodnocení mírně nad průměr, u nás pár hlasů směrem k odpadu.

Zadní strana obálky 

Žánr: Dobrodružný / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 89 minut

Původní název: Bigfoot

Režie: Kevin Tenney

Scénář: Sandy Schklair

Produkce: Osama Bastaki, Angie Everhart, Jess Mancilla, Tony Scarpello, George Shamieh, Richard Tyson

Hudba: Jamie Christopherson

Kamera: Jayson Crothers

Střih: Brett Hedlund

Kostýmy: Laura Mazza

Společnost: Sasquatch Productions

Hrají: Adam B. Raque (Percy Caldwell), Angie Everhart (Brooke Caldwellová), Richard Tyson (David Caldwell), Kenyon R. Dudley (Leonard), Nicole Badaan (Madison), Andrew Chase (Devlin), Brandon Gibson (Cletis), Fallon Goodson, Jean Louise O’Sullivan (Lisa), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádný

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: