DVD edice – Pavučina lží

A jsme ve finále, zbývá nám poslední titul oznámeného plánu. DVD edice s neznámým konkrétním datem vydání v prosinci nabídne i televizní film Pavučina lží za 49,- Kč. V databázích pod různými jinými názvy – Evanjelium podľa vraha či Evangelium zrady. Pohledný cizinec, pastorova manželka a milostná pletka, která se mění ve smrtelné nebezpečí. Do prodeje dorazilo v úterý 21. prosince 2010.

Odoláte kouzlu a sexapelu mladého muže i když jste vdané? A co když onoho muže nepotkáte náhodou? A už se zaplétáte do pavučiny lží…

Emily i Ted Wendelovi právě slaví dvacáté výročí svatby. Ted je oblíbený pastor, Emily zůstává v jeho stínu a věrně ho podporuje. Má radost nejen z jeho úspěchů na kazatelně, ale také na rozhlasových vlnách, kde jeho kázání poslouchá stále více lidí. Dokonce o něj projeví zájem i televize.

Sláva ho však změní. Soustředí se jen na sebe, práci a úspěchy a stále obklopen houfem obdivovatelů začíná Emily zanedbávat a chovat se k ní despoticky. Žena se cítí odstrčená, navenek však skrývá, že jejich vztah prožívá krizi.

Během oslavy jí Ted představí Lukea, který hledá práci a místo, kde my mohl na čas zůstat. Aniž by se Emily zeptal, nabídne mu Ted práci a ubytování v hostinském pokoji na faře. Emily není nápadem ubytovat člověka, o kterém nic neví, nadšená, její námitky však Ted odmítne.

Jak se Luke stává téměř členem rodiny, manželská krize se prohlubuje. Ted je pracovně velmi vytížený a pohledný mladík se netají zájmem o pastorovu pohlednou manželku. Přestože Emily trápí výčitky svědomí a její kamarádka tuší pravdu, vrhne se do milostné pletky. Krátce poté jí však Luke řekne, že potřebuje padesát tisíc dolarů. Pokud nezaplatí dluh, věřitelé ho zabijí. Šokovaná žena se cítí natolik zneužitá a ponížená, že se pokusí o sebevraždu. Podaří se ji sice zachránit, brzy se však ukáže, že její život je stále v ohrožení. Na povrch se dostávají dávné hříchy. Je to všechno náhoda, nebo dokonale promyšlený plán?

Rozpětí od 35 do 50 procent: Kanadská televizní produkce je zábavná jak české reality-show. Změť různých zápletek a zvratů, která diváky stejně nechá chladnými. Je to jak parodie na romanticko-erotický thriller, jenže to parodie není.

Zadní strana obálky 

Žánr: Thriller

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2006

Délka: 89 minut

Původní název: The Trigger Effect

Světová premiéra: 28. dubna 2006 – USA

Režie: Timothy Bond

Scénář: John Benjamin Martin

Produkce: Suzanne L. Berger, Julian Grant, Noreen Halpern, Jeff Lynas, John Morayniss, Craig Nicholls, Joseph Plager

Hudba: David Findlay

Kamera: Alwyn Kumst

Střih: Ben Wilkinson

Kostýmy: Judith England

Společnost: Blueprint Entertainment

Natáčeno: Guelph, Ontario, Kanada

Hrají: Alexandra Paul (Emily Wendellová), J. C. MacKenzie (Ted Wendell), Corey Sevier (Luke), Zoie Palmer (Tracy Dugginsová), Jane Spidell (Cindy Pealeová), Julie Watson (Amanda), Lisa Berry (Sarah), Steve Cumyn (Dick Newmani), Deborah Odell (Lori Fusaroová), Kate Campbell (Betty Sue Clarkeová), Asia Vieira (Margaret), Conrad Coates (Neil-Saint Armand), Colleen Williams (Alice Marshallová), Meaghan Wilkinson (mladá Emily), Ian Blackowood (mladý Ted), Trevor Bain (policista Burke), Kristina Nicoll (Dr. Feldmanová), Olivia Palenstein (Dr. Isbellová), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádný

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: