ABC – War On Terror

V dnešním bulváru se objevila upoutávka na další PC hru, avizovanou na obalu minulého, silně opožděného titulu. Původně tedy v úterý 23. listopadu 2010 v obálce s logem časopisu ABC měla za 49,- Kč být ke koupi War On Terror. Sliby, chyby, na pulty dorazilo až ve čtvrtek 9. prosince 2010.  

Co se o hře psalo v době, kdy byla v roce 2006 čerstvou novnikou:  

Vývojová studia zareagovala na světovou politickou situaci a firma Digital Reality nabídla 3D real-time strategii o boji proti terorismus názvem War on Terror.  

Vývojáři zřejmě tušili, že hrají na citlivou strunu, a tak se neodvážili hledat inspiraci v některém ze skutečných teroristických útoků. Vznikla fiktivní zápletka, zasazená pro jistotu až do budoucnosti – do roku 2007. Ve zkratce jde o spojení dosud roztříštěných teroristických buněk v jednu velkou a mocnou organizaci a její následné potírání. Celkem vznikly tři strany – Order, teroristická organizace v pravém slova smyslu, WOFOR (WOrld FORces), světové jednotky „chránící mír a spravedlnost“ a do třetice tvůrci přidali Čínu.

Intro hry je poutavé, vizuálně vyvedené a ve spojení s terorismem hýří slovy jako „lidstvo“ či „celý svět“, a vzbuzuje tak v hráči odpovědnost za velký počet lidí. V nabídce pro jednoho hráče je k dispozici pouze kampaň. Během ní budete velet postupně jednotkám všech třech stran. Kdočeká mohutné boje, bitevní pole poseté těly a posílání vojáků do útoku po stovkách, ať sáhne po jiné hře. War on Terror se zaměřuje na něco zcela jiného – nezáleží na počtu, ale na složení a rozestavení jednotek. Ty se nepočítají na stovky, ale maximálně několik desítek a každá z nich vyžaduje individuální rozkazy a nastavení. To někteří milují, jiní nenávidí.

Těšit se můžete na celkem tři kampaně, v jejichž rámci vás čeká 26 misí. Mise probíhají v různých prostředích, včetně měst, džunglí, ledových pustin i pouští. K dispozici vám bude 60 různých a velmi detailně propracovaných jednotek, které budou postupně sbírat zkušenosti z boje. Před každou misí (podle jejího typu) sami určíte, které půjdou s vámi. Kvality jednotek jsou dány jejich schopnostmi. Každá z nich bude obdařena třemi aktivními a třemi pasivními. Celkem jich ve hře najdete přes 70. Když půjde v bitvě do tuhého, budete mít možnost povolat posily.

War on Terror je obdařena také multiplayerem s 20 mapami a 6 různými módy až pro 8 hráčů. Pro velké nadšence obsahuje také editor. 

Doporučená konfiguace:

CPU 3 GHz

1.5 GB RAM

256 MB VGA

DirX 9.0c