KaB Music – Démoni Petrohradu

Minulý týden bylo ukončeno reediční období, nyní jsou na řadě premiérové tituly. Dalším z nich bude v pátek 26. listopadu 2010 v edici RájDVD společnosti KaB Music za 59,- Kč drama Démoni Petrohradu.

Petrohrad, 1860. Člen císařské rodiny je zavražděn. O několik dní později se spisovatel Fjodor Michajlovič Dostojevskij setkává v psychiatrické léčebně s mladíkem Gusjevem, který se zde ukrývá a přiznává, že se podílel na teroristickém spiknutí. Odhaluje, že jeho kolegové mají v plánu zabít další carovy příbuzné.

Gusjev požádá Dostojevského, aby našel Alexandru, jejich vůdkyni, a přesvědčil ji, aby upustila od dalších atentátů. Dostojevskij je pod obrovským tlakem věřitelů, rychle se blíží termín pro odevzdání nové knihy a trápí ho časté záchvaty epilepsie i carská policie.

Ve dne pracuje s pomocí mladé stenografky Anny Grigorjevny na románu „Hráč“, v noci pátrá po teroristické skupině. I když nakonec Dostojevskij policii pomůže, carský inspektor Pavlovič přiznává, že jeho romány jsou daleko výbušnější a provokativnější než manifesty teroristů.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

V domácích zdrojích opět takřka neznámý titul, na imdb.com 6,4 bodů z 10: Ti, kdo jsou obeznámeni se životem Dostojevského, jistě ocení realistický způsob zobrazení jeho duše.

Zadní strana obálky

Žánr: Drama

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 2008

Délka: 110 minut (1:49:37)

Původní název: I demoni di San Pietroburgo

Světová premiéra: 24. dubna 2008 – Itálie

Režie: Giuliano Montaldo

Námět: Andrej Končalovskij

Scénář: Giuliano Montaldo, Paolo Serbandini, Monica Zapelli

Produkce: Elda Ferri, Giulio Gallozzi, Natalia Smirnova

Hudba: Ennio Morricone

Kamera: Arnaldo Catinari

Střih: Consuelo Catucci

Kostýmy: Elisabetta Montaldo

Společnost: Jean Vigo Italia / Rai Cinema / Ministero per i Beni e le Attività Culturali / Film Commission Torino-Piemonte / Film Commission Regione Piemonte / La Città di Torino

Natáčeno: Piedmont, Itálie / St. Petersburg, Rusko

Hrají: Predrag Miki Manojlović (Fjodor Michajlovič Dostojevskij), Carolina Crescentini (Anna), Anita Caprioli (Aleksandra), Roberto Herlitzka (Pavlovič), Filippo Timi (Gusijev), Sandra Ceccarelli (Natalija Ivanovna), Giordano De Plano (mladý Dostojevskij), Patrizia Sacchi (Advotja), Giovanni Martorana (Trifonov), Stefano Saccotelli (Stellovskij), Emilio De Marchi (Gazin), Sara Basso de Marc (mladá dáma), Eugenia Caruso (studentka), Marco Gandini (krejčí), Enzo Saturni (mladý doktor), Cristina Aceto (nahá dívka), Danny Berger (vojenský soudce), Steve Della Casa (vojenský soudce), Giancarlo Judica Cordiglia (Durov), Francesco Marino (Pavlovičův sekretář), Stefano Saccotelli (Stellowského sluha), Federico Zaimbra (podomní obchodník), a další

V českém znění: Jiří Plachý, Petr Gelnar, Vladimír Kudla, Anna Remková, Zdeněk Vencl, Renata Volfová, Radka Malá, Bedřich Šetena, Otto Rošetzký, Milan Slepička, Pavel Dytrt, Helena Němcová, Pavlína Kostková – Dytrtová a další

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, česky

Titulky: česky

Nastavení zvuku a titulků

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: biografie a filmografie herců a tvůrců, z naší nabídky

Bonusy

Biografie