DVD edice – Nekonečná spravedlnost

Sice se na pultech ještě nezačaly objevovat ani prosincové tituly DVD edice, my si ale již můžeme pošpitat o tom, co nás s neznámým konkrétním datem vydání očekává v měsíci lednu. Začněme filmem Nekonečná spravedlnost za 49,- Kč. V zajetí Pákistánských teroristů. Inspirováno skutečnou událostí. S každou bitvou, kterou vyhraješ, získáš nového nepřítele… Vyšlo ve středu 12. ledna 2011.

Investigativní reportér židovského původu je zadržen jako rukojmí v Pakistánském Karáčí. Teroristé jej chtějí vyměnit za své souputníky, kteří jsou vězněni na Guantanamu.

Film plný napětí a akce je inspirován skutečnou událostí. 

V domácích luzích neznámý, nehodnocený a nekomentovaný one-man snímek má v zahraniční 64 procent a na obálce dlouhý soupis ocenění. Zahraniční komentáře zcela rozporné: Cítím se podvedený, s citlivým tématem by neměl zacházet takový diletant. Ze všeho nejvíc mi to připomíná panáky z Team America… Nebo: Jeden z nejlepších filmů, který ovlivnilo 11. září. Žádná sentimentalita, žádný idealismus, oprávněná kritika západní politiky.

Zadní strana obálky 

Žánr: Drama / Thriller

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2006

Délka: 93 minut

Původní název: Infinite Justice

Světové premiéra: 18. května 2006 – Francie (Cannes Film Market)

Režie: Jamil Dehlavi

Scénář: Jamil Dehlavi

Produkce: Jamil Dehlavi

Hudba: Deborah Mollison

Kamera: Nicholas D. Knowland, Tony Miller

Střih: Angelica Landry

Kostýmy: Jane Moxon

Společnost: Dehlavi Films

Natáčeno: New York, USA / Pákistán / Velká Británie

Hrají: Kevin Collins (Arnold Silverman), Raza Jaffrey (Kamal Khan), Jennifer Calvert (Sarah), Constantine Gregory (abe Kautsky), Irvine Iqbal (Waqar Islam), Jeff Mirza (inspektor Akhtar), William Roberts (Walensky), Liza Zapol (Gail), Mitchell Mullen (Kass), Graham Bohea (Rob), Youssef Kerkour (opilec), Serge Soric (majitel kavárny), Ivana Basic (Salima), Shakher Bassi (pákistánský policista), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: