DVD edice – Posvátné území

Vypadá to, že fakt, že se DVD edice zbavila titulů společnosti Asylum jí docela pomohl. V lednu bude v nabídce film, u něhož by podle názvu a textu člověk čekal leccos (nejspíš nějaké laciné samo-domo), ale Posvátné území, které bude v prodeji za 49,- Kč, má na imdb.com přes 70 procent… Jsou místa, kterým je lepší se vyhnout. Vyšlo v pátek 14. ledna 2011.

Skupina studentů cestuje do odlehlé posvátné země amerických indiánů, aby mohli nasbírat materiály pro školní práci na téma o indiánských tradicích.

 

Bažinatá oblast daleko od civilizace byla po staletí využívána jako místo soudu a trestu pro vrahy. Země samotná má magické schopnosti. Umožňuje mrtvým přijít zpět a ztrestat viníky.

 

Začínají se dít prapodivné věci a hrůza obklopuje studenty ze všech stran.

 

Těžko soudit, nakolik je výše zmíněné hodnocení směrodatné a zda prvotní úvaha není pravdivá, když hlasovalo pouhých 5 diváků. U nás o filmu nikde ani ťuk: Jeden ze sta filmů, kde odejde mládež do lesa a tam z ní něco udělá sekanou. Za pár babek skvělá podívaná a dobří herci.

Zadní strana obálky 

Žánr: Horor

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 92 minut

Původní název: The Sacred

Režie: Jose Zambrano Cassella

Scénář: Sharon Reed, Jose Zambrano Cassella

Produkce: Sharon Reed

Hudba: Stefan Galaboff

Kamera: Jose Zambrano Cassella

Střih: Jose Zambrano Cassella

Kostýmy: Mallory Glidewell

Společnost: Sacred Productions

Natáčeno: Orlando, Florida, USA

Hrají: Jessica Blackmore (Miranda), Lauren Brown (Jackie), David Mackey (Pete), Ryan Marsico (Zach), Jordan Wall (Jared), John Kyle (Bill), John Archer Lundgren (Sergio), Leander Suleiman (Shaman), Connor Boyle (dítě), Garrett Boyle (mladý Pete), Luis Burbano (indiánský bojovník), Michael Ray Davis (barman), Sheila Fearson (indiánský duch #1), Thomas Gould (doktor), Nancy Krayer (Gia), Frank Manfredi (bratr mladého Petea), Nelson Montijo (indiánský strážce #2), Shail Kamini Ramcharan (indiánský duch #2), Alfonso Ramirez (indiánský strážce #3), Laura Alexandra Ramos (Zachova sestra), Janessa Rodriguez (indiánský duch #3), Thor (ďábelský pes), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: