DVD edice – Mladí, krásní a bohatí

Ani v lednových titulech nepřestávají občasné přejmenovávací tanečky, DVD edice nabídne film Mladí, krásní a bohatí za 49,- Kč, který české databáze znají pod názvem Útěk. Jak utéct  před pokryteckou společností? Na pultech ve středu 19. ledna 2011.

Mousse a Louis jsou mladí, krásní, bohatí a zamilovaní. V jejich životě ale hrají svou velkou roli drogy, které je postupně ovládají. Jednoho dne se drogami předávkují, a Louis na následky umírá.

Mousse přežije, ale když se probere z komatu, zjistí, že je těhotná. S tím se Louisova dobře situovaná rodina nehodlá smířit a trvá na interrupci.

 

Zatracená Mousse utíká z Paříže daleko na venkov a později se k ní přidá Louisův bratr Paul. Dokážou utéct před pokryteckou společností a začít nový život?

 

K zajímavostem patří fakt, že když začalo natáčení, byla hlavní představitelka v šestém měsíci těhotenství.

Hodnocení kolem 65 procent: Drogy. Pomalá lyrika. Láska. Smrt. Začátek nebo pokračování?

Zadní strana obálky 

Žánr: Drama

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2009

Délka: 84 minut

Původní název: Le rouge / Hideaway

Světové premiéra: 16. září 2009 – Kanada (Toronto International Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 24. června 2010

Režie: François Ozon

Scénář: Mathieu Hippeau, François Ozon

Produkce: Chris Bolzli, Helen Olive, Claudie Ossard

Hudba: Louis-Ronan Choisy

Kamera: Mathias Raaflaub

Střih: Muriel Breton

Kostýmy: Pascaline Chavanne

Společnost: Eurowide Film Production / FOZ / France 2 Cinéma / Teodora Film / Coficup / Backup Films / Canal+ / CinéCinéma / France 2 / Le Pacte

Hrají: Isabelle Carré (Mousse), Louis-Ronan Choisy (Paul), Pierre Louis-Calixte (Serge), Melvil Poupaud (Louis), Claire Vernet (matka), Jean-Pierre Andréani (otec), Marie Rivière (žena na pláži), Jérôme Kircher (lékař), Nicolas Moreau (bagrista), Emile Berling (dealer), Dominique Jacquet (Geneviève), Tania Dessources (sestra), Maurice Antoni (kněz), Sylvie Haurie-Aussel (lékárnice), Arnaud Goudal (realitní makléř), Kevin Sorieul (kluk v nočním klubu), Meie Castanho (Louise), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: