Codi – Fanoušci

Vydavatelství Codi pokračuje v edici FilmStage a v úterý 30. listopadu 2010 bude za 99,- Kč ke koupi komedie Fanoušci. Největší příznivci slavné ságy se vydávají na velkolepou vesmírnou misi.

Píše se rok 1998 a blíží se premiéra filmu Star Wars: Episoda I. Pro partičku fanoušků Hvězdných válek je ale tahle první epizoda víc než jen film. Je to cesta, po níž se ubírají jejich osudy, je to jejich vzor, sen i životní náplň.

 

Ještě před plánovanou premiérou však jeden z nich zjistí, že je těžce nemocný a s největší pravděpodobností se slavnostního uvedení nemusí ani dožít. A tak nezbývá než se sebrat a vydat se na dlouhou cestu na Skywalker Ranch.

 

Podaří se jim přemluvit George Lucase k soukromé projekci ještě před oficiálním datem premiéry?

 

Film údajně utrpěl cenzorským zásahem producenta, který nechal film kvůli Linusově nemoci přestříhat a doplnit dodatečně natočenými záběry jiného režiséra (Steven Brill).

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Téměř 70 procent: Množstvím narážek, drobností, humorných scén a geeků film takřka přetéká, jinak by se jednalo o průměrnou road movie. Bonusem je „válka" mezi Star Wars a Star Trekem a hlavně jejich fanoušky.

Zadní strana dosavadního vydání 

Žánr: Dobrodružný / Komedie / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 86 minut (1:26:00)

Původní název: Fanboys

Světová premiéra: 31. července 2008 – USA (Comic-Con International Independent Film Festival)

Režie: Kyle Newman

Scénář: Adam F. Goldberg, Ernest Cline, Dan Pulick

Produkce: Evan Astrowsky, Dana Brunetti, D. Scott Lumpkin, Kevin Mann, Ben Ormand, Matthew Perniciaro, Kevin Spacey, Ron Cosmo Vecchiarelli, Bob Weinstein, Harvey Weinstein

Hudba: Mark Mothersbaugh

Kamera: Lukas Ettlin

Střih: Seth Flaum

Kostýmy: Johanna Argan

Společnost: Trigger Street Productions / Coalition Film / Picture Machine / The Weinstein Company

Natáčeno: Albuquerque, New Mexico, USA / Hiland Theater – 4804 Central Avenue SE, Albuquerque, New Mexico, USA / New Mexico, USA

Hrají: Sam Huntington (Eric), Chris Marquette (Linus), Dan Fogler (Hutch), Jay Baruchel (Windows), Kristen Bell (Zoe), David Denman (Chaz), Christopher McDonald (velký Chuck Bottler), Charlie B. Brown (Myron), Isaac Kappy (Garfunkel), Stephen Pina (Simon), Seth Rogen (admirál Seasholtz / vetřelec / Roach), Thom Bishops (Vulkánec/Gruvock), Clark Sanchez (barman), Stanley Shunkamolah (tlustý gangster), Danny Trejo (šéf), Hugh Elliot (Ewok), Allie Grant (vůdkyně/Kimmy), Ethan Suplee (Harry Knowles), Joe Lo Truglio (vězeňská stráž), Billy Dee Williams (soudce Reinhold), Jaime King-Newman (Amber), Pell James (Crystal), William Shatner (sám sebe), Carrie Fisher (doktorka), Kevin Smith (chlápek na benzínce), Jason Mewes (chlápek na benzínce), Zak Knutson (řidič kamionu Bob), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 1

Výběr kapitol 2

Výběr kapitol 3

Výběr kapitol 4

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, 5.1 česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,78:1, podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: trailer, nabízíme