Bontonfilm – Gejša

Bontonfilm ve Hvězdné edici ve čtvrtek 9. prosince 2010 nabízí drama Gejša za 99,- Kč. I gejša může milovat.

Režisér filmu Chicago Rob Marshall nás zavádí do tajemného a exotického světa, který každého osloví. Příběhu o Popelce v podobě, se kterou jste se dosud jistě nesetkali.

 

"Úžasná kamera, pečlivá režie a fascinující herecké výkony. Gejša je smyslná, nadpozemsky krásná a omamná. Nadšením nebudete dýchat."(Rex Reed, NY Observer)

 

Příběh filmu, který je zasazen do tajemného a exotického světa, jenž si dodnes uchovává své kouzlo, se odehrává v letech před 2. světovou válkou, kdy je malá japonská holčička odtržena od svých chudých rodičů, aby pracovala jako gejša.

 

Přestože má v domě nebezpečnou rivalku, které se téměř podaří zlomit její vůli, vyroste z malé dívky legendární gejša Sayuri. Krásné a zkušené Sayuri se daří okouzlit nejmocnější muže své doby, avšak sužuje ji tajná láska k muži, který je mimo její dosah.

Kolem 70 procent: Poměrně zamerikanizovaný příběh, dovolující nahlédnout do zcela jiného světa a odlišující se od své vynikající knižní předlohy, leč zdlouhavě vznešená nuda s dokonalým obrazem a hudbou.

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2005

Délka: 138 minut

Původní název: Memoirs of a Geisha

Světová premiéra: 29. listopadu 2005 – Japonsko, Tokio

Kinopremiéra v ČR: 16. února 2006

Režie: Rob Marshall

Námět: Arthur Golden (román)

Scénář: Robin Swicord

Produkce: Gary Barber, Roger Birnbaum, Bobby Cohen, John DeLuca, Lucy Fisher, Steven Spielberg, Patricia Whitcher, Douglas Wick

Hudba: John Williams

Kamera: Dion Beebe

Střih: Pietro Scalia

Kostýmy: Colleen Atwood

Společnost: Columbia Pictures Corporation / DreamWorks SKG / Spyglass Entertainment / Amblin Entertainment / Red Wagon Productions Entertainment

Natáčeno: Kalifornie, USA / Japonsko

Hrají: Suzuka Ohgo (Chiyo), Togo Igawa (Tanaka), Mako (Sakamoto), Samantha Futerman (Satsu), Elizabeth Sungá (Sakamotova žena), Thomas Ikeda (pan Bekku), Li Gong (Hatsumomo), Tsai Chin (Auntie), Kaori Momoi (matka), Zoe Weizenbaum (mladá Pumpkin), David Okihiro (učitel Shamisen), Miyako Tachibana (učitelka tance), Kotoko Kawamura (babička), Karl Yune (Koichi), Eugenia Yuan (Korin), Yôko Narahashi (služka Mamehy), Michelle Yeoh (Mameha), Kenneth Tsang (generál), Ken Watanabe (předesda), Navia Nguyen (Izuko, gejša v zeleném), Natsuo Tomita (gejša), Youki Kudoh (Pumpkin), Ziyi Zhang (Sayuri), Fumi Akutagawa (Yukimoto z čajovny), Cary-Hiroyuki Tagawa (baron), Koji Toyoda (Male Hairdresser), Rick Mali (muž), Steve Terada (chlapec na kole), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, španělsky

Titulky: česky, anglicky, arabsky, bulharsky, dánsky, finsky, hindi, holandsky, chorvatsky, norsky, slovinsky, španělsky, švédsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Pohledu do zákulisí, Komentář režiséra a koproducenta Johna DeLucy, Komentář tvůrců (návrhářka kostýmů, producenti, střihač)