Europe Production – Princezna Fantaghiro 3: Jeskyně Zlaté růže III (5. DVD)

Vydavatelství Europe Production pokračuje v pátek 10. prosince 2010 dalším pokračováním televizní pohádkové ságy Princezna Fantaghiro 5 – Jeskyně Zlaté růže opět za 79,- Kč. Původní záměr vydat všechny díly do Vánoc bohužel z technologických důvodů není možný, na poslední díly bude nutné si počkat do nového roku.

Neporazitelný vládce podsvětí Tarabas se právě dozvěděl proroctví o svém osudu. V něm stojí, že ho o jeho moc nad podzemní říší připraví královský potomek, který nebude starší deseti let. Šokován zjištěním, že není neporazitelný, probudí svou podzemní armádu hliněných bojovníků a vyšle ji, aby unesla každé dítě z královské rodiny, jehož věk splňuje hranici do desíti let.

 

Jeho matka čarodějka Xellesia proroctví nevěří, ale Tarabas je posedlý touhou zjistit, kdo je ten, jenž by ho mohl porazit, a hlavně jak. Tarabasovi bojovníci pročesávají království za královstvím a nemilosrdně unášejí všechny děti do Tarabasova podsvětí.

 

 

 

 

Mezi dětmi, které mají unést, jsou i potomci Karolíny a Kateřiny. Oběma se jen tak tak podaří uniknout na zámek své sestry princezny Fantaghiro. Jenže i zde je pozdě, Tarabasova armáda pronikla zadní bránou na hrad a pustoší vše, co se jí postaví do cesty.

 

Fantaghiro na nic nečeká a ukryje miminka sester na hradě. Během souboje Fantaghiro zjistí, že pro vojáky je voda smrtící, neboť se po kontaktu s ní promění v kámen. A tak Romualdo použije panenky (atrapy) potomků Kateřiny a Karolíny a lstí vyláká vojáky z hradu. Fantaghiro mu poradí, aby vojáky utopil v řece, jenže když to udělá, vše živé v řece zkamení. Nešťastnou náhodou i Romualdo spadne do řeky a promění se v kamennou sochu.

 

Fantaghiro neví, jak dál, a tak hledá pomoc u královny lesních skřítků, ale ani ta jí není schopna pomoci. Fantaghiro se od ní dozvídá, že Romualdo se proměnil v sochu proto, že je zakletý mocným kouzlem vládce podsvětí Tarabase. Jediné, co by mohlo přivést Romualda zpět k životu, je nedosažitelný polibek. Fantaghiro se rozhodne najít Tarabase díky jeho armádě.

 

Když narazí na hrad v cizím království, který zrovna jeho armáda plení, rozhodne se zasáhnout. Umírající král prosí princeznu Fantaghiro, aby zachránila jeho jedinou dceru Smeraldu, která se kdesi ukryla. Prosí ji, aby mu dala slib, že se o ni postará. Fantaghiro souhlasí a královu dceru zachrání. Když vidí, jakou spoušť Tarabas způsobil, křičí do větru svou zlost a vyzývá ho na souboj. Tarabas slyší ozvěny jejího volání, a tak se rozhodne vyjít z podzemí, aby se s princeznou Fantaghiro utkal…

Žánr: Pohádka / Romantický

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1993

Délka: 90 minut

Původní název: Fantaghirò 3 / Cave of the Golden Rose II

Světová premiéra: 20. prosince 1993 – Itálie

Režie: Lamberto Bava

Scénář: Gianni Romoli

Produkce: Lamberto Bava, Andrea Piazzesi

Hudba: Amedeo Minghi

Kamera: Romano Albani

Střih: Piero Bozza

Kostýmy: Rosanna Andreoni

Společnost: Reteitalia

Natáčeno: Československo

Hrají: Alessandra Martines (princezna Fantaghiro), Ursula Andress (Xelesia), Nicholas Rogers (tartas), Elena D’Ippolito (Smeralda), Kim Rossi Stuart (Romualdo), Brigitte Nielsen (Černá čarodějka), Anna Geislerová (královna elfů), Barbora Kodetová (Bílá čarodějka), Lenka Kubálková (Saetta), Jakub Zdeněk (Fulmie), Ester Geislerová (malá princezna), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 1.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: Fotogalerie