Codi – Stíhačky spojenců

Po velmi podrobném představení techniky zemí Osy se dostane i na druhou strany fronty. Ve čtvrtek 23. prosince 2010 nabízí Codi v edici Druhá světová válka jako díl s číslem 69 DVD za 49,- Kč s názvem Stíhačky a útočná letadla Spojenců za druhé světové války – Stíhačky Spojenců

Toto DVD, nazvané Stíhačky a útočná letadla Spojenců za druhé světové války, nás kaleidoskopicky seznamuje se spojeneckými stíhačkami a útočnými letadly za použití zvláště vybraných kvalitních filmových dokumentů. A to kvalitních jak obsahově, tak obrazem.

 

Stíhačky a útočná letadla Spojenců za druhé světové války

 

Stíhačky Spojenců 

 

Krásné letové záběry Spitfirů a Hurricanů filmové příběhy těchto bojových strojů otevírají, pokračují přes tygří tlamy afrických Curtissů P-40 až na americké letadlové lodi s letouny Corsair, Dauntless, Hellcat i Avenger. Zvláště zpomalené studie přistávání těchto letadel na paluby letadlových lodí stojí rozhodně za shlédnutí.

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD 

 

Z Pacifického bojiště hned tak neodejdeme, neboť se nám na něm představí P-38 Lightning. Pak opanují obraz zavalité trupy mohutným Thunderboldtů a hned po nich přijde na scénu slavný P51 Mustang, zpočátku na unikátních záběrech jeho bitevní verze A-36 Apache přímo v boji.

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD 

 

Tvůrci nezapomněli ani na ruského spojence a představili jeho válečné stíhačky Jak, bombardéry Petljakov Pe-2 a bitevní Il-2. Pak se vrátili znovu do západní Evropy, a to útoky Typhoonů na pozemní cíle raketami, Tempestů v den D, glosovali boje s německými V1 za pomoci prvních britských proudových stíhaček Gloster Meteor. Přes noční stíhací americké stroje Black Widow se pak v závěrečné části podrobně věnují slavnému Mosquitu a Beaufighterovi. Zvláště shlédnutí autentických záběrů z útoků těsně nad zemí či na silně bráněnou bitevní loď Tirpitz patří ke skutečným zážitkům.

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Délka: 60 minut (58:17)

Zvuk: Doby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: černobílý PAL DVD5 4:3

Bonus: z nabídky Codi