Intersonic – Vášeň v tanci

Další cenová výstřednost dorazila na pulty ve středu 22. prosince 2010, kdy Intersonic vypustil Vášeň v tanci za 145,- Kč (k sehnání je za dvoutřetinovou cenu). Podle pravdivého příběhu krále salsy, Hectora Lavoea.

…hudba, láska, sláva, drogy, bolest, smrt…

Jennifer Lopez a Marc Anthony ve filmu inspirovaném skutečným příběhem.

Životní osudy muže, pro kterého byly hudba a rytmus životem.

 

Héctor Lavoe, legendární hudebník, který pocházel z karibského ostrova Portoriko, změnil v 60. a 70. letech 20. století tvář latinské muziky. Když v roce 1963 přijel do New Yorku, nikdo by mu neprorokoval hvězdnou budoucnost. Ale svou duší fenomenálního hudebníka a jedinečným hlasem uhranul Ameriku a získal miliony obdivovatelů. V jeho písních zněla vášeň, upřímnost a cit. Životem ho provázela jen jedna žena, která mu rozuměla. Vzestup ke slávě ale nepřinesl štěstí ani jemu, ani jeho ženě Puchi.

Raketový vzestup ke slávě však probudil jeho vnitřní démony – večírky, drogy, alkohol, deprese. Geniální zpěvák, kterého nikdo nedokázal ochránit před ním samotným.

V zahraničí nedosáhl film ani na 50 procent, na csfd.cz dostal film 60: Stokrát viděná zdlouhavá freska cesty za slávou s jejím vrcholem i hořkým koncem, ztvárněná bez jakéhokoliv nápadu a invence. Pěkná hudba – a to je všechno.

Zadní strana obalu 

Žánr: Biografický / Drama / Hudební

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 110 minut

Původní název: El Cantante

Světová premiéra: 12. září 2006 – Kanada (Toronto International Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 25. března 2010

Režie: Leon Ichaso

Scénář: Leon Ichaso, David Darmstaeder, Todd „Antony" Bello

Produkce: Julio Caro, Simon Fields, Jennifer Lopez, David Maldonado, Margo Myers

Hudba: Willie Colón, Andrés Levin

Kamera: Claudio Chea

Střih: David Tedeschi

Kostýmy: Sandra Hernandez

Společnost: Nuyorican Productions / R-Caro Productions

Natáčeno: New York, USA / Portoriko

Hrají: Marc Anthony (Hector Lavoe), Jennifer Lopez (Puchi), John Ortiz (Willie Colón), Manny Perez (Eddie), Vincent Laresca (Ralph Mercado), Federico Castelluccio (Jerry Masucci), Nelson Vasquez (Johnny Pacheco), Antone Pagan (Papo), Romi Dias (Priscilla), Jared Everleth (tito ve 4 letech), Bernard Hernandez (Tito v 7 letech), Christopher Becerra (Tito od 12 do 15 let), Andrea Navedo (Zaida, sestra Puchi), Ismael Miranda (Hectorův otec), Tito Allen (zpěvák), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Doby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, maďarsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: trailery