Moon Picture – Železný trojúhelník

Někdy od pondělí 3. ledna 2011 se na pultech měl objevit první příspěvek nové distribuční společnosti Moon Picture, spřízněné s portálem Intervideo a společností IFA music a její edicí IFA movie. Oním prvním titulem je Železný trojúhelník, který dorazil na pulty ve středu 5. ledna 2010 a je ke koupi za 69,- Kč.  

Vynikající válečný příběh z Vietnamu natočený podle záznamů z deníku vojáka.

Z podkladů vydavatele

Z podkladů vydavatele

Z podkladů vydavatele 

Kpt. Keene Beau Bridges je během bitvy o vesnici Mi-lai s kongy zajat mladým vietnamským vojákem Ho Liem Whatley. Přes nesmiřitelnou nenávist mezi kongy a americkými vojáky se Ho zachová vůči kpt. Keenovi s lidskostí. Mezi vietnamskými kongy vládne rivalita. Ho soupeří s Khoiem Jim Ishida v hodnocení zásluh. Khoi Hoa nesnáší a chce se mu pomstít popravou kpt. Keena, který je Hoův zajatec, a připravit ho o zásluhy. Ho se postaví na ochranu kapitána i přesto, že Khoi jako politický pověřenec Hoa zastrašuje a zabije Hoova přítele, kterému usekne hlavu. Kpt. Keenovi se podaří uprchnout. Zanedlouho se oba potkají v bitvě o Mi-lai, kde je naopak zajat zraněný Ho. Když jej američtí vojáci obklíčí, vystrašený Ho odjistí granát a odmítá se vzdát. Vzdá se s důvěrou až kpt. Keenovi, který mu oplácí lidskost v zajetí a oba společně granát zajistí.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Kolem 60 procent: Zajímavý pokus ukázat válku ve Vietnamu nejednostranně, který doplňují slušně zpracované válečné scény.

Zadní strana obálky 

Žánr: Drama / Válečný

Země původu: USA

Rok vzniku: 1989

Délka: 91 minut (1:30:31)

Původní název: The Iron Triangle

Světová premiéria: 24. ledna 1989 – USA

Režie: Eric Weston

Scénář: John A. Bushelman, Larry Hilbrand, Eric Weston

Produkce: John A. Bushelman, Angela P. Schapiro, Ben Scotti, Fred Scotti, Tony Scotti

Hudba: John D’Andrea, Michael Lloyd, Nick Strimple

Kamera: Irv Goodnoff

Střih: Roy Watts

Společnost: Eurobrothers / International Video Entertainment / Scotti Brothers Pictures

Natáčeno: Kuching, Sarawak, Malajsie / Srí Lanka

Hrají: Beau Bridges (kapitán Keene), Haing S. Ngor (plukovník Tuong), Liem Whatley (Ho), Johnny Hallyday (Jacques), Jim Ishida (Khoi), Ping Wu (Pham), Jack Ong (Shen), Sophie Trang (Lai), Arsenio ‚Sonny‘ Trinidad (Thuy), Iilana B’tiste (Khan Li), Bobby McGee (Joop), Richard Weygint (Swan), Allan Moore (Murphy), Joe Seely (Grover), François Chau (kapitán Duc), Glen Chin (Chau), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: trailer