Vapet vás baví – Šílený policajt

Vapet nabídne ve čtvrtek 6. ledna 2011 v ediční řadě Vás baví thriller Šílený policajt v digipacku za 69,- Kč. Vyčerpaný policista se musí vypořádat nejen s nečekanými senzibilními vizemi, ale také s deset let starým případem unikajícího sériového vraha.

Mick Hayden je zasloužilý ale "vyhaslý" a životem unavený detektiv, utápějící se ve sklenkách alkoholu. Nevede příliš příkladný život, žena mu utekla, jeho byt připomíná dračí sluj a jeho jediným přítelem je láhev, která mu pomáhá zapomenout na všechny potíže, minulost i děsivé sny, kterým nerozumí.

Je pověřen opětovným otevřením případu šíleného masového vraha. Ten proslul, kromě počtu obětí, zejména tím, že detaily o svých vraždách posílal do vydavatelství metropolitních novin, aby se o nich dozvěděl co největší počet lidí. Jenže pak se stane několik věcí, které zásadním způsobem zasáhnou do Mickova zpackaného života.

Nesmyslná honička za flaškou whiskey, při které Mick spadne a uhodí se do hlavy, obrátí jeho život naruby. Najednou vidí to, co jen tak někdo nevidí. Když se mu při ohledání nalezené mrtvé ženy zjeví před očima poslední vteřiny jejího života, je přesvědčen, se konečně doopravdy zbláznil.

 

Mick se v nouzi obrátí na záhadného muže jménem Harvey, který má údajně nadpřirozené telepatické schopnosti. Ten ale namísto pomoci Micka obviní, že je drsným cynikem s psychopatickými sklony. Mickey se dostane k jedné parapsycholožce, Věře Swannové, která by mu mohla pomoci. Hlavním Mickeyho problémem je totiž to, že opravdu má halucinace o oběti – Alici Lidelové. Haydenovi nadřízení pochopitelně nechtějí o ničem podobném slyšet.

Ve stejnou dobu po deseti letech mlčení opakovaně udeří brilantní, ale šílený sériový vrah přezdívaný Jabberwocky, jehož Hayden nikdy nedopadl. Stal se také příčinou toho, že kdysi uznávaný a respektovaný detektiv začal mít problémy s alkoholem, které nikdy nedokázal zvládnout. Psychopatický masový vrah opět posílá do vydavatelství metropolitních novin hlášky o tom, co se chystá provést. Mick dostává nejtěžší případ svého života. Boj s časem začíná…

 

Hayden je opět na případ nasazen a nadřízenými nucen, aby sledoval Gideona Wooda, který byl před lety hlavním podezřelým. Díky svým novým schopnostem dokáže detektiv o vraždách zjistit mnohem víc než kdy dříve, což mu pomůže objevit nové stopy a ty ho pak vedou novým, překvapivým směrem, až do opuštěného domu, kde na něj čekají nejen velmi podivné věci, ale také šokující odhalení.

Hodnocení se potácí kolem 50 procent: Mysteriozní thriller, působící hodně složitě až nepřehledně. Sem tam hluchá a nudná místa, bez velice slušného Kiefera Sutherlanda by po tom filmu ani pes neštěknul.

Zadní strana obalu 

Žánr: Drama / Krimi / Mysteriozní / Thriller

Země původu: Velká Británie / Německo / Kanada

Rok vzniku: 2000

Délka: 97 minut

Původní název: After Alice

Režie: Paul Marcus

Scénář: Jeff Miller

Produkce: Bruce Cohn Curtis, Tom Kinninmont, Jon Kramer, André Paquette, Adam J. Shully, Tina Stern

Hudba: Michael Hoenig

Kamera: Brian Pearson

Střih: Kate Evans, Liz Webber

Kostýmy: Antoinette Messam

Společnost: Videal GmbH / Promark Entertainment Group / Canadian Film or Video Production Tax Credit

Hrají: Kiefer Sutherland (detektiv Mickey Hayden), Henry Czerny (Harvey), Polly Walker (Dr. Vera Swannová), Gary Hudson (John Hatter), Ronn Sarosiak (Ray Coombs), Stephen Ouimette (Gideon Wood), Eve Crawford (Margaret Ellisonová), Dennis Akayama (Owen Gackstetter), Ardon Bess (Lenny), A. Frank Ruffo (Alvin), Loren Petersen (Alice Ellen Lurieová), Alexander Chapman (Claudette), Martha Gibson (paní Lurieová), Colin Glazer (Tom Ellison), Susan Kottman (paní Ramsey), Keith White (Hal), Stephanie Belding (Talbot), Finn White (dítě), Rick Bennet (barman), Brian Smegal (detektiv Lewis), Jim Aldridge (policista), Tanya Doyle (imigrantka), Jasmin Geljo (manžel imigrantky), Lily Eng (sekretářka), Samantha Espie (dívka), Jason Jones (policista), Tony Meyler (strážník), Greg Morris (reportér), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný/černobílý PAL DVD9 4:3 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: