Bontonfilm – Blade

Bontonfilm chystá celou řadu dalších edic, nicméně ve staré známé Hvězdné edici má v pondělí 10. ledna 2011 dorazit Blade za 99,- Kč. Síla nesmrtelnosti… duše člověka… srdce hrdiny!

Blade je nesmrtelný bojovník. Statný černoch, napůl člověk a napůl upír, s pomocí svého starého a nemocného učitele Whistlera bojuje proti upírům, které nemilosrdně likviduje s pomocí bohatého arzenálu zbraní. Rozmáhající se upírské podsvětí se snaží postupně vyhubit celou lidskou rasu. Díky svým nadpřirozeným schopnostem je Blade tím posledním, kdo stojí mezi upířím lordem Deaconem Frostem a jím zosnovanou zkázou světa a všeho lidského.

 

Divákům se představí v okamžiku, kdy vtrhne na obrovskou upíří diskotéku, všechna monstra zlikviduje a zmizí dřív, než se objeví policie. Mezi oběťmi je také zuhelnatělé tělo upíra Quinna, které však na patologii obživne, vysaje patologa Curtise Webba a poraní na krku také jeho kolegyni, hematoložku Karen Jensenovou. Potom uteče před Bladem, který se v nemocnici objeví, zachrání doktorku Jensonovou a uprchne před policií do opuštěné továrny, kde má svou základnu.

 

Podle Bladeova přítele Whistlera má žena poloviční šanci, že se zachrání, přesto se o to pokusí. Mezitím dochází ve společenství upírů, kteří nenápadně ovládají svět, ke sporu. Mladý ctižádostivý upír Frost lidmi pohrdá, protože je považuje pouze za svou potravu a chce skutečnou a neomezenou moc. Karen je napadena policistou, který je podle Blade člověkem, který upírům slouží. Podaří se jí ubránit a Blade se jeho sledováním dostane na stopu dalšímu upírské komunitě. Podaří se jim proniknout do archívu, kde zabijí zrůdného strážce archívu a z materiálů, které v archívu sebrali předtím, než je napadla banda upíra Quinna, zjistí, že Frost chystá rituál, kterým by oživil boha krve Le Magru a s jeho pomocí ovládl lidstvo.

 

Frostovi se podaří proniknout do továrny, kde se zmocní Karen a smrtelně zraní Whistlera. Blade se vydá za Frostem a likviduje všechny upíry, kteří se mu postaví do cesty. Je však poražen, když se před ním objeví jeho matka, kterou kdysi kousl Frost a udělal z ní svou spojenkyni.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Jednička ještě stála za to, 70 procent: Velmi solidní akce, herecké role pasující jak hrdinův kožený kabát, zábavné krvavé orgie, zajímavý záporák.

Zadní strana obalu 

Žánr: Akční / Horor / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1998

Délka: 116 minut

Původní název: The Sentinel

Světová premiéra: 19. srpna 1998 – USA

Kinopremiéra v ČR: 4. února 1999

Režie: Stephen Norrington

Scénář: David S. Goyer

Produkce: Avi Arad, Joseph Calamari, Jon Divens, Robert Engelman, Peter Frankfurt, Lynn Harris, Andrew J. Horne, Stan Lee, Wesley Snipes, Michael De Luca

Hudba: Mark Isham

Kamera: Theo van de Sande

Střih: Paul Rubell

Kostýmy: Sanja Milkovic Hays

Společnost: Amen Ra Films / Imaginary Forces / Marvel Enterprises / New Line Cinema

Natáčeno: Death Valley National Park, Kalifornie, USA / Londýn, Velká Británie / Los Angeles, Kalifornie, USA / Moskva, Rusko / St. Mary’s Hospital – 1050 Linden Avenue, Long Beach, Kalifornie, USA / Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Wesley Snipes (Blade/Eric Brooks), Stephen Dorff (Deacon Frost), Kris Kristofferson (Abraham Whistler), N’Bushe Wright (Dr. Karen Jensonová), Donal Logue (Quinn), Udo Kier (Dragonetti), Arly Jover (Mercury), Traci Lords (Racquel), Kevin Patrick Walls (Krieger), Tim Guinee (Curtis Webb), Sanaa Lathan (Vanessa Brooksová), Eric Edwards (Pearl), Donna Wong (zdravotní sestra), Carmen Thomas, Shannon Lee, Kenny Johnson (Dennis), Clint Curtis, Judson Earney Scott (Pallantine), Sidney S. Liufau (japonský vrátný), Keith Leon Williams (Kam), Andray Johnson (zdravotník), Stephen R. Peluso (zdravotník), Marcus Aurelius (policista), John Enos III (vyvolávač v Blood Club), a další

Lokalizace DVD

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky

 

 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný, na některých předchozích vydáních bylo – Speciální efekty (20:02), Výtvarné návrhy (22:31), Obsazení a štáb, Filmový trailer (2:00)