PB Publishing – Pomsta Růžového pantera

Vydavatelství PB Publishing obnovuje v pondělí 10. ledna 2010 vydávání aktuální kolekce a za 77,- Kč přichází Pomsta Růžového pantera. Dny inspektora Clouseaua jsou zřejmě definitivně sečteny. V pořadí pátý filmový případ svérázného inspektora a geniálního nešiky Jacquese Clouseaua, který svým osobitým a nenapodobitelným způsobem hodlá zatočit se světem zločinu.

Důvěřuj, ale prověřuj. Tímhle heslem se zřejmě řídí celý svět, včetně newyorské mafie. Ta dvojnásob, neboť si přece svoje akce v hodnotě mnoha milionů dolarů nemůže nechat ohrozit nějakým neumětelem. Mafiánský bos se chystá zrušit významný kontrakt, ve kterém jde o heroin za padesát milionů dolarů.

 

A tak musí "francouzská spojka" – chce-li si uchovat účast v akci Gannet – Američany přesvědčit, že je ještě dostatečně silná a mocná. A jak jinak něco takového dokázat, než že zlikvidujeme nejslavnějšího muže Francie, obávaného inspektora Clouseaua?

 

 

 

Nebude to samozřejmě nic snadného, neboť počet atentátů, které Clouseau dosud přežil, se nebezpečně blíží druhé desítce. Milionář Filip Douvier však svým lidem věří. Zdá se, že dny inspektora Clouseaua jsou tentokrát definitivně sečteny…

 

Jako zázrakem však Clouseau všem vražedným nástrahám uniká. Pumový atentát sice zničí celou ulici, inspektor však vyvázne bez úhony a dalšího najatého zabijáka zlikviduje, aniž si jej vůbec všimne. Teprve třetí pokus se zdá úspěšný. Clouseau je vylákán na schůzku na odlehlé místo, kde je auto rozstříleno Duvivierovými lidmi. Nikdo netuší, že v autě neseděl inspektor, ale lupič Claude Russo, který přepadl inspektora přestrojený za ženu.

 

Vrchní inspektor Dreyfus však překypuje štěstím. Domnívá se totiž, že mocný drogový magnát Philippe Douvier inspektora Clouseaua opravdu zavraždil. Ve skutečnosti je Clouseau naživu a plnými silami spřádá plány proti Douvierovi! Sice nejprve skončil v blázinci, ale odtud se mu samozřejmě podaří uniknout. A tak se může v přestrojení zúčastnit svého vlastního pohřbu a poté se inkognito pustí do pátrání po pašerácích drog.

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Clouseau společně s Catem a půvabnou Simonou, zhrzenou milenkou pronásledovaného drogového bosse, odjíždí do Hong Kongu, kde se v nesmyslně překombinovaných kostýmech pokouší překazit velký obchod s heroinem. Je tu však problém s inspektorem Dreyfusem, který rozjel pátrání na vlastní pěst!

Žánr: Komedie / Krimi

Země původu: Velká Británie / USA

Rok vzniku: 1978

Délka: 94 minut (1:34:52)

Původní název: Revenge of the Pink Panther

Světová premiéra: 13. července 1978 – Velká Británie, Londýn

Kinopremiéra v ČR: 21. října 1980

Režie: Blake Edwards

Scénář: Ron Clark, Blake Edwards, Frank Waldman

Produkce: Blake Edwards, Tony Adams, Derek Kavanagh, Ken Wales

Hudba: Henry Mancini

Kamera: Ernest Day

Střih: Alan Jones

Kostýmy: Tiny Nicholls

Společnost: Jewel Productions / Pimlico Films

Natáčeno: Francie / Hong Kong, Čína / Paříž, Francie / Shepperton Studios, Shepperton, Surrey, Velká Británie

Hrají: Peter Sellers (šéfinspektor Jacques Clouseau), Herbert Lom (šéfinspektor Charles Dreyfus), Burt Kwouk (Cato Fong), Dyan Cannon (Simone Legreeová), Robert Webber (Philippe Douvier), Robert Loggia (Al Marchione), Paul Stewart (Julio Scallini), André Maranne (seržant François Chevalier), Graham Stark (Dr. Auguste Balls), Alfie Bass (Fernet), Sue Lloyd (Claude Russo), Danny Schiller (Cunny), Douglas Wilmer (policejní komisař), Ferdy Mayne (Dr. Paul Laprone), Charles Augins (Vic Vancouver), Irvin Allen (Haig & Haig), Robert LaBassiere (Haig & Haig), John Wyman (Telly Toledo), Lon Satton (Sam Spade and the Private Eyes), Rosita Yarboy (Sam Spade and the Private Eyes), Keith Hodiak (Sam Spade and the Private Eyes), Pepsi Maycock (Sam Spade and the Private Eyes), Elisabeth Welch (pan Wu), Valerie Leon (Tanya), Anthony Chinn (čínský portýr), Kristopher Kum (čínský obchodník), Adrienne Corri (Therese Douvierová), John Newbury (prezident), Andrew Sachs (Hercule Poiorot), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky, 2.0 maďarsky

Dabing AB Barrandov, S PRO ALFA pro WHV a TV Nova

Titulky: česky, maďarsky, rumunsky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný