Vapet pro každého – Zabij mě něžně

Vapet v úterý 11. ledna 2011 v ediční řadě Pro každého přináší erotický thriller Zabij mě něžně, digipack za 69,- Kč. Není cesty zpět. Není úniku.

Láska na první pohled, spousta vášně, spontánní sňatek a vidina krásné budoucnosti. Alice potkala Adama a prožívá nejšťastnější chvíle svého života. Citové pouto k muži, o jehož životě ale neví vůbec nic, přerůstá ve spalující vášeň. Na první pohled je Adam, vrcholový horolezec a vynalézavý milenec, dokonalým mužem, ale jen do chvíle než odhalí svou druhou tvář. Jeho život skrývá tajemství a přicházející hrozba z minulosti teď ohrožuje Alici….

 

Třicetiletá Američanka Alice žije v Londýně, kde pracuje jako návrhářka webových stránek. Se svým pohledným přítelem Jakem žije poklidným, pohodlným životem bez větších výkyvů a potíží. Jenže to všechno skončí v okamžiku, kdy se na ulici setká s okouzlujícím tajemným Adamem Tallisem, slavným horolezcem, který se po tragické smrti svých šesti kolegů utápí ve více či méně neobvyklých erotických hrátkách. A náhodné setkání půvabné Alice s tajemným Adamem skončí zcela klasicky. V posteli.

 

Alice během krátké doby zahodí svou bezpečnou bezproblémovou existenci, opustí Jakea a vrhne se s Adamem do jeho výstředních milostných hrátek, které mají nádech sadomasochismu. Seznamuje se s jeho přáteli, jeho sestrou Deborah a zanedlouho přijme jeho nabídku k sňatku.

 

Krátce po svatbě se však objeví první drobné stíny dokonalého vztahu a Alice si začíná uvědomovat, že o Adamově minulosti toho ví velmi málo – a i na tom mále něco nehraje. Podezření se objeví ve chvíli, kdy se na Alici obrátí novinář s informací o ženě, která obžalovala Adama ze znásilnění. Zneklidněná Alice začne pátrat po Adamově minulosti. Nejprve zjistí, že jednou z obětí tragické nehody při horolezecké výpravě byla Adamova milenka a vzápětí se dozví, že Adam měl pletky s vdanou ženou, která zmizela za záhadných okolností před několika měsíci.

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Zneklidněná Alice se svěří skeptickým policistům a nedokáže před Adamem skrýt změnu svého chování, plynoucí z obav a nedůvěry. Přes nebezpečí, které jí možná hrozí, se rozhodne vypátrat, zda je její manžel skutečně vrah nebo jen výstřední muž, pronásledovaný osudem ve svých vztazích a milostných pletkách. Možná však udělala chybu, když se rozhodla věřit jeho sestře Deborah…

Mezi 50 až 60 procenty: O lásce, vášni, chtíči, dobrodružství, žárlivosti, sexu, posedlosti a přitom to není až tak erotické a ani až tak thriller. Tuctový scénář zachraňuje překrásná (a často nahá) Heather Graham spolu s patřičně tajemným Josephem Fiennesem.

Zadní strana obalu 

Žánr: Drama / Erotický / Mysteriozní / Romantický / Thriller

Země původu: USA / Velká Británie

Rok vzniku: 2002

Délka: 97 minut (1:36:15)

Původní název: Killing Me Softly

Světová premiéra: 10. května 2002 – Španělsko

Kinopremiéra v ČR: 7. listopadu 2002

Režie: Kaige Chen (Čchen Kchaj-ke)

Námět: Sean French (Nicci Gerrard & Sean French)

Scénář: Kara Lindstrom

Produkce: Anna Chi, Michael Chinich, Daniel Goldberg, Donna Grey, Joe Medjuck, Lynda Myles, Tom Pollock, Ivan Reitman

Hudba: Patrick Doyle

Kamera: Michael Coulter

Střih: Jon Gregory

Kostýmy: Phoebe De Gaye

Společnost: Metro-Goldwyn-Mayer / The Montecito Picture Company / Noelle Entertainment Limited

Natáčeno: Adelphi Building, John Adam Street, Strand, Londýn, Velká Británie / Canary Wharf Underground Station, Canary Wharf, Isle of Dogs, Londýn, Velká Británie / East Finchley Underground Station, East Finchley, Londýn, Velká Británie / John Adam Street, Strand, Londýn, Velká Británie / Londýn, Velká Británie / Matterdale, Cumbria, Velká Británie / Tarn Hows, Cumbria, Velká Británie  

Hrají: Heather Graham (Alice), Joseph Fiennes (Adam Tallis), Natascha McElhone (Deborah), Ulrich Thomsen (Klaus), Ian Hart (policejní důstojník), Jason Hughes (Jake), Kika Markham (paní Blanchardová), Amy Robbins (Sylvie), Yasmin Bannerman (Joanna Nobleová), Rebecca R. Palmer (Michelle Stoweová), Ronan Vibert (Alicin vedoucí), Olivia Poulet (Alicina sekretářka), Ian Aspinall (Alicin kolega z práce), Helen Grace (Alicina kolegyně zpráce), Oliver Ryan (prodavač knih), Donald Gee (vikář), Tim Faraday (policista na ulici), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: upoutávky na další tituly na začátku DVD