Europe Production – Princezna Fantaghiro 4: Jeskyně Zlaté růže IV (8. DVD)

Vydavatelství Europe Production chytá týdenní rytmus a v úterý 11. ledna 2011 by mělo být k dispozici další pokračování televizní pohádkové ságy Princezna Fantaghiro 8 – Jeskyně Zlaté růže opět za 79,- Kč.

Darken slíbí, že přivede princeznu Fantaghiro k životu, když Tarabas přijme zpátky svou temnou stránku. Tarabas odmítá, ale Fiodor mu to rozmluví.

Ve skutečnosti je Fiodor zakletý Romualdo, kterého Darken proměnil na odporné monstrum, aby se mu mohl vysmívat s tím, že se nikdy nebude moci vrátit zpátky k princezně Fantaghiro. Tarabas nakonec souhlasí, že se stane opět zlým, jen když Fantaghiro bude moci žít. A tak Darken přivede princeznu Fantaghiro zpátky k životu.

 

Darken poté vyprovokuje Tarabase k souboji. Rozzuřený Tarabas se chystá Darkena zabít, když mu v tom na poslední chvíli zabrání jeho matka čarodějnice Xellesia. Avšak Darken se sám nabodne schválně na meč a zemře. Tarabas se od své matky dozvídá, že Darken byl ve skutečnosti jeho otec a že mrak vytvořil jen proto, aby ho přivedl zpátky ke zlu.

 

Fantaghiro, Fiodor a znovu oživený Parsel zachrání ukradené miniatury zámků z Darkenovy kolekce a snaží se uniknout z podzemního království. Tarabas, Xellesia a věčně neochotná Černá královna se k nim připojí v útěku také.

Během průchodu jeskyní Xellesia obětuje svůj život, aby mohl její syn Tarabas projít do bezpečí. Avšak Darken nezemřel a skupinu stále sleduje. Nakonec je však i on poražen a jeho kletba zrušena.

 

Zámek, ve kterém Fantaghiro vyrostla, je nakonec zpátky v celé své kráse. Fantaghiro si konečně uvědomí, že Fiodor je její milovaný Romualdo. Fiodor se ale snaží uniknout, protože je příliš zahanben svojí novou podobou. Fantaghiro však trvá na svém, že ho miluje proto, jaký je uvnitř…

Žánr: Pohádka / Romantický

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1994

Délka: 90 minut

Původní název: Fantaghirò 4 / Cave of the Golden Rose IV

Světová premiéra: 19. prosince 1994 – Itálie

Režie: Lamberto Bava

Scénář: Gianni Romoli

Produkce: Lamberto Bava, Andrea Piazzesi

Hudba: Amedeo Minghi

Kamera: Romano Albani

Střih: Piero Bozza

Kostýmy: Rosanna Andreoni

Společnost: Reteitalia

Natáčeno: Československo / Thajsko

Hrají: Alessandra Martines (princezna Fantaghiro), Nicholas Rogers (Tarabas), Horst Buchholz (Darken), Ursula Andress (Xellesia), Brigitte Nielsen (Černá čarodějka), Marc de Jonge (Tohor), Riccardo Serventi Longhi (Fiodor), Agathe de La Fontaine (Angelica), Gaia Bulferi Bulferetti (Parsel), Oreste Guidi (Rufus), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 1.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: Fotogalerie