North Video – 27 divů světa – disk 5

North Video pokračuje v sobotu 15. ledna 2011 dalším dílem cyklu 27 divů světa, disk 5, ke koupi za 69,- Kč. Fascinující výprava za poznáním a dobrodružstvím.   

Poznejte s námi fascinující svět přírody, která si mnohá tajemství dosud žárlivě střeží. Vydejte se s námi na nevšední výpravu za poznáním a pokusme se společně pochopit některé ze zdánlivě nevysvětlitelných divů světa v jedinečném dokumentu, jehož 27 kapitol vám nabízíme na 9 DVD.

 

Polární medvědi – vládci Arktidy 

Lední medvěd, nanuk, Ursus maritimus… Pojmenujte ho, jak chcete, každopádně je to bez diskusí král Arktidy. Jeho nadřazenost ale není naším tématem. Dnes nás zajímá konflikt mezi člověkem a jedním z nejprohnanějších predátorů na zemi. 

Lev – král afrických zvířat 

Je nejmocnějším africkým lovcem, je hrozivý a mazaný. Více než rok jsme v africké přírodě sledovali členy jedné lví rodiny a byli svědky jejich vzájemné oddanosti. Poznali jsme jejich sílu, hravost, jejich divokou moc. Ale i tito giganti musejí často bojovat o holý život.

Vynálezci: pohled do jejich mysli 

Zvedají své oči k nebi a magickými vzorci se snaží popsat vesmírný chaos odehrávající se nad naší hlavou. Pokoušejí se měřit čas, rozbíjejí atom a sestavují mechanismy ignorující zákony gravitace. Nepokojná duše vynálezců je tématem naší další kapitoly. 

Zadní strana obálky 

Žánr: Dokument

Rok vzniku: 1990

Původní název: World of Discovery 

Společnost: ABC / Kane Productions International 

Údaje o DVD neznámé:

Délka: cca 150 minut

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné 

Obraz: barevný 4:3

Bonus: