Europe Production – Princezna Fantaghiro 5: Jeskyně Zlaté růže V (9. DVD)

A tak jdeme do finále… Vydavatelství Europe Production v týdenním rytmu v úterý 18. ledna 2011 nabídne předposlední pokračování televizní pohádkové ságy Princezna Fantaghiro 9 – Jeskyně Zlaté růže opět za 79,- Kč.

Fantaghiro je unesena Černou královnou, která je rozhodnuta ji jednou provždy sprovodit ze světa, protože kvůli ní ztratila svou sílu.

Mezitím v mírumilovném království, ve Světě jinde, žijí spokojení lidé bez válek a v harmonii s přírodou. Místní čarodějka dobra Asterie, však nemá pro nikoho dobré zprávy. Prorokuje, že se blíží den, kdy ze země vzroste zlé ovoce, které bude nakonec pojídat lidi. Nikdo jí však nevěří, a tak se obrátí na krtky a pověří je, aby vykopali noru tak dlouhou, aby se mohli všichni zachránit útěkem do jiného království.

 

Chlapec Masalo se svojí mladší sestrou Ezelou a jejím kamarádem Sarsutem její rozhovor tajně vyslechnou a rozhodnou se zjistit, kam krtčí nory vlastně vedou. Nakonec se dostanou do Astériiny tajné podzemní skrýše, ve které jsou ukryté všechny zbraně, protože jsou v království zakázané.

U východu z jeskyně narazí Masalo na potulného bojovníka Aria, kterému padne do oka jeho nový meč, který si ukořistil v jeskyni. Do království vtrhne armáda zeleninových vojáků a proroctví se tak naplní. Vše, co bylo k jídlu, nyní ožije a má velký hlad.

 

Vojáci se snaží unést hlavně děti. Jenomže těm se ale podaří ukrýt díky Masalovi v norách. Spolu s armádou připluje do království loď letící vzduchem, na jejíž palubě je jejich vůdce, Ten, jenž není – Bezejmenný. Děti již schované v jeskyni se s Asterií rozhodnou pomocí Rostliny přání přivolat válečníka, který by zachránil je a celé království.

Mezitím se Černá královna chystá useknout Fantaghiro hlavu, avšak na poslední chvíli ji Rostlina přání přenese do Světa jinde. Fantaghiro se dozvídá o tom, že Bezejmenný již ovládl jejich zemi a drží většinu dospělých na palubě svého korábu. Mezi zajatými je i Aries, které ho s ostatními dospělými chystá oběsit, aby vylákal děti z podzemní skrýše. Fantaghiro ho však spolu s ostatními v poslední vteřině zachrání.

 

Masalo se rozhodne na loď vrátit, protože chce zachránit svou matku, která je tam držena s ostatními lidmi. Fantaghiro se dozvídá od jeho sestry Ezely, že se nikdy nebude moci vrátit domů, protože Rostlina přání už nemá žádný lístek, který by přání splnil. Fantaghiro se cítí nešťastná a bojí se, že nebude v boji moci obstát, protože jí smutek bere sílu…

Žánr: Pohádka / Romantický

Země původu: Itálie

Rok vzniku: 1996

Délka: 90 minut

Původní název: Fantaghirò 5 / Cave of the Golden Rose V

Světová premiéra: 20. prosince 1996 – Itálie

Režie: Lamberto Bava

Scénář: Gianni Romoli

Produkce: Lamberto Bava, Andrea Piazzesi

Hudba: Amedeo Minghi

Kamera: Romano Albani

Střih: Mauro Bonanni

Kostýmy: Rosanna Andreoni

Společnost: M6 Métropole Télévision / Reteitalia / Sat.1 / Taurus Film

Natáčeno: Kuba

Hrají: Alessandra Martines (princezna Fantaghiro), Remo Girone (Bezejmenný), Luca Venantini (Aries), Ludwig Briand (Masala), Michaela May (Asteria), Brigitte Nielsen (Černá čarodějka), Ariadna Caldas (Azela), Joan Fort (Sarsut), Casar Luis Gonzales (Gurdalak), Amarilys Nunez Barrioso (Masalaova matka), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 1.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: Fotogalerie