Vapet pro každého – Trosečníci

Vapet v úterý 11. ledna 2011 v ediční řadě Pro každého nabídne televizní drama podle skutečné události Trosečníci, digipack za 69,- Kč.

Aljaška je drsná země. Její vody jsou smrtelné, ale ukrývají velké bohatství a možnost dobrého výdělku. Uspějí však jen ti nejlepší!

Mladíček Tommy se po škole vydá právě sem. Láká ho vidina rychle vydělaného balíku peněz. Má „štěstí". Dostane se na loď, která vyráží na moře ještě tentýž den. Kodiak ale brzy vpluje do smrtelného sevření hurikánu. Není v nejlepším stavu a je jisté, že půjde ke dnu. Posádka je vydaná napospas ledovým vlnám, které dokážou usmrtit člověka do pouhých pěti minut.

Zahraniční zdroje udávají, že film byl vytvořený pro kanál Discovery týmem, který točil seriál Deadlist Catch. Vzrušující příběh boje o přežití v divokém otevřeném moři je na realitě založen údajně velmi volně.

Kolem 40 procent v zahraničí, v domácích zdrojích neznámý titul: Raději si nechte od někoho vyprávět, jak přežil nějakou nehodu, než abyste sledovali totálně neschopné herce, imbecilní dialogy a příšerné trikové scény, která asi někdo natočil doma ve vaně. A ty překvapené obličeje, když je někdo občas poleje kbelíkem… Konec filmu všemu nasazuje korunu – podobnost s osobami žijícími či mrtvými je čistě náhodná – prý podle skutečného příběhu, fakticky?.

Zadní strana obalu 

Žánr: Akční / Drama / Dobrodružný

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2009

Délka: 84 minut

Původní název: Deadliest Sea

Světová premiéra: 19. července 2009 – USA

Režie: T. J. Scott

Scénář: David Young, T. J. Scott, Kevin Lund

Produkce: Thom Beers, Matt Cahill, Samuel C. Jephcott, Tim Pastore, Richard Rotter, Philip David Segal, Michael G. Wilson, Karen Wookey

Hudba: Andrew Lockington           

Kamera: David Herrington

Střih: Bert Kish

Kostýmy: Kathleen Meade

Společnost: Easy Mountain Productions / Working on the Edge Productions

Natáčeno: Hamilton, Ontario, Kanada / Shelburne, Nova Scotia, Kanada / Toronto, Ontario, Kanada

Hrají: Sebastian Pigott (Tommy), Joanne Boland (Vanessa), Ryan Blakely (Reed), Kris Holden-Ried (Bear), Eugene Clark (Moss), Ron White (Burns), Greg Bryk (Stubbs), Peter Outerbridge (kapitán Colvin), Jonathan „Lloyd" Walker (Denton), Doug Lennox (pilot), John Blackwood (Harry), Daniel Kash (Marty), Daniel DeSanto (zelenáč), Danny Smith (Mac), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: