Filmexport Home Video – Nestvůry hlubin

Filmexport Home Video v pondělí 17. ledna 2011 sahá opět do produkce kanálu History a nabídne Nestvůry hlubin, digipack za 99,- Kč.

Nestvůry hlubin, mořské příšery! Samo pojmenování vyvolává strašlivé obrazy stvoření gargantuovských rozměrů, kterak se vynořují z hlubin, aby na civilizaci vykonaly své dílo zkázy. Jsou tyto příšery výplodem naší fantazie nebo jde o žijící pozůstatky prehistorických dob?

V pořadu uvidíte první zdokumentovaný objev mořského hada, který byl spatřen v roce 1639 na Cape Ann ve státě Massachusetts. Jeho hlava byla větší než koňská a tělo v délce 1830cm. Budeme vyprávět příběh o úlovku prehistorické ryby zvané Coelacanth u břehů Afriky. Tato ryba údajně vyhynula před 70 milióny let, v současné době však již není na seznamu vyhynulých druhů.

Ukážeme i nejlepší záběry mořské příšery, 16mm barevný film natočený rybářem u břehů nedaleko kanadského Vancouveru. Univerzita Britské Kolumbie potvrzuje, že záběry obrovského živočicha, který vynořuje hlavu nad hladinu, je "pro vědu neznámým zvířetem". Dostalo název "Cadborosaurus".

Žánr: Dokument

Země původu: USA

Rok vzniku: 2001

Délka: 43 minut

Původní název: Monsters Of The Sea

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 4:3

Bonus: žádný